ep supermercado dia
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 0,74%

Els experts de Moody's avisen que la qualitat creditícia de DIA (' Caa1', perspectiva negativa) seguirà sent feble durant molts anys malgrat el seu recent refinançament.

"Després de la injecció de capital del fons rus LetterOne i la recent ampliació dels terminis de venciment dels bancs, l'empresa ja no es troba en risc immediat d'impagament", assenyala l'agència de qualificació. "No obstant això, li resultarà difícil recuperar els clients perduts ja que els ha emportat la competència. La depreciació de les divises també deprimirà els guanys als mercats emergents", afegeix Moody's.

L'agència sosté que la volta de DIA als nivells de rendibilitat anteriors "trigarà diversos anys". "La rendibilitat de DIA es recuperarà durant els pròxims trimestres, però no tornarà a nivells de 2017 durant diversos anys", adverteixen des de Moody's.

Les ràtios de crèdit de DIA segueixen sent febles i la liquiditat s'esgotarà ràpidament si fracassa el seu pla de reestructuració, avisen aquests analistes. Moody's afegeix, a més, que "la propietat de LetterOne crea incertesa per als creditors preocupats per la liquidació d'actius. Els tenidors de bons de s'enfrontarien a escasses perspectives de recuperació en cas d'incompliment", conclouen.

Noticias relacionadas

contador