ana maria llopis supermercado dia

Ana María Llopis ha fet efectiva la seva sortida de DIA. La presidenta no executiva del grup de distribució ha presentat la seva dimissió a l'efecte d'aquest mateix dilluns, tot i que continuarà sent-ne consellera fins al pròxim 31 de desembre. L'anunci de la seva sortida coincideix amb una nova caiguda del valor, de més del 42% en borsa.

Dia

  • 0,01€
  • -1,57%

La companyia no ha nomenat encara un substitut per a Llopis. No obstant això, després de la seva sortida serà el nou vicepresident primer de DIA, Stephan DuCharme, qui prendrà les seves funcions. Ho farà provisionalment, fins a la designació d'un nou president, com ha explicat DIA a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Amb aquest canvi, Richard Golding i Mariano Martín esdevenen vicepresidents segon i tercer de DIA. Per cobrir la vacant que deixarà al consell d'administració Llopis, es nomena Sergio Ferreiro conseller per cooptació a proposta de Letterone Investment Holdings, el fons controlat per l'inversor rus Mikhaïl Fridman que compta amb un 29% de la companyia. La seva designació ha de ser aprovada per la junta d'accionistes, encara que s'incorpora a la comissió d'Auditoria i Compliment en substitució de DuCharme, que ha renunciat al seu càrrec en aquesta comissió.

Llopis, presidenta de DIA des de l'any 2011, havia avançat la seva sortida durant l'última junta d'accionistes, celebrada l'abril, quan va apuntar que posaria fi a la seva etapa com a presidenta el 2019. Finalment, ha decidit deixar les seves funcions en aquest càrrec aquest mateix dilluns, encara que romandrà al consell fins que acabi l'exercici.

La companyia ha comunicat aquests moviments alhora que ha donat a conèixer que suspèn el seu dividend per 2019 i revisa les seves estimacions de creixement per al present exercici. DIA estima un EBITDA ajustat per 2018 d'entre 350 i 400 milions d'euros, davant els 568 milions que va registrar el 2017. L'empresa procedirà, a més, a una reexpressió dels comptes de 2017.

Noticias relacionadas

contador