curras coto dia
Irakli Tavberidze

El mercat segueix celebrant el relleu de Ricardo Currás com a conseller delegat de DIA. La cadena de supermercats va anunciar divendres que rellevava Currás i va nomenar Antonio Coto en substitució. Els mals resultats de l'últim trimestre de DIA i la seva caiguda en borsa, el 50% en l'acumulat anual, van ser detonants per a la decisió.

Dia

  • 0,01€
  • -0,75%

Les accions de la companyia cotitzen amb pujades del 3,4% fins als 2,2 euros. Divendres, després de conèixer la notícia, els títols de DIA es van arribar a disparar un 11%, tot i que ja cotitzaven amb pujades abans que es comuniqués a la Comissió Nacional del Mercat de Valors la decisió. Finalment, les accions van tancar amb una pujada propera al 5%.

Segons els analistes de Bankinter, aquest moviment ha deslligat rumors d'OPA per part del rus Mikhail Fridman, propietari de la societat Letterone, que ja és propietària del 25% del capital de DIA. Si arribés o superés el llindar del 30% es veuria obligat a fer una OPA sobre el 100% del capital. L'abril Fridman va col·locar dos representants al Consell d'Administració de DIA: Stephan Ducharme (president del "Mercadona" rus, X5 Retail Group) i Karl-Heinz Holland, exconseller delegat de Lidl.

Tots aquests moviments (el canvi de direcció i l'entrada al Consell de persones amb experiència de gestió al sector), "ens fa pensar que contribuiran a millorar la gestió de DIA en un nou pla estratègic que es presentarà a l'octubre (Stephan Ducharme és expert en controlar els costos per fer front a la pressió en preus) amb el qual podríem veure una reversió de la senda descendent de beneficis", assenyalen des de Bankinter. Així mateix, asseguren tant l'OPA com un nou pla estratègic cap als benefici "són positius per als accionistes de DIA".

Per fonamentals, el preu de mercat de DIA ofereix un potencial de revaloració del 20% fins al seu preu objectiu de 2,60 euros, que "això podria ser major davant qualsevol dels escenaris descrits". Tot i que és prematur i caldria veure canvis efectius en el model de negoci de DIA, "creiem que ara ofereix una oportunitat de compra una mica especulativa, per perfils d'alt risc".

Noticias relacionadas

contador