ep dependienta de supermercado dia
DIA - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -1,56%

Grup DIA ha anunciat aquest dilluns l'acord assolit amb el seu accionista de referència LetterOne, DEA Finance i els seus creditors sindicats que estableix una estructura de capital a llarg termini per continuar donant suport a la implementació del pla de transformació del negoci de la companyia.

L'operació, que ha comptat amb el suport unànime dels creditors sindicats, permet a DIA eliminar riscos de refinançament, reduir l'endeutament en un significatiu 40% i establir un perfil de venciment del deute millor alineat amb les necessitats estratègiques a llarg termini.

Stephan DuCharme president executiu de Grup DIA, ha assenyalat que "aquest acord transformador alinea tots els grups d'interès financers clau per DIA i proporciona al grup una base de capital sòlida i estable que donarà suport a la consecució reeixida de la nostra transformació del negoci. El nostre accionista de referència, LetterOne, ha demostrat, una vegada més, el seu suport continuat al llarg del procés de transformació de DIA en invertir-hi més de 1.100 milions des de juliol de 2019. (...) Durant el 2020, el grup ha tingut un exercici positiu en vendes i en EBITDA ajustat. Ara, accelerarem la segona fase del pla de negoci i confio que seguirem avançant el 2021 i durant els següents anys".

Els principals punts de l'acord són: DEA Finance convertirà 500 milions de deute en fons propis i estendrà d'abril de 2023 fins al juny de 2026, el venciment de 300 milions en bons, dels quals un 89,7% van ser adquirits per DEA Finance a través d'una oferta a l'agost de 2020.

Els creditors sindicats estendran el venciment del préstec sindicat de 902 milions del març de 2023 al desembre de 2025. Grup DIA s'amortitzarà anticipadament 35 milions dels crèdits supersenior atorgats pels creditors sindicats i els 36 milions restants es pagaran el juliol de 2022. El tancament de l'operació està previst per l'abril de 2021 després de l'aprovació dels accionistes i bonistes.

Noticias relacionadas

contador