ep logo de deutsche telekom
Oliver Berg/dpa - Archivo

Deutsche Telekom (+3%) ha tancat un acord d'intercanvi d'accions amb Softbank. Amb això, la primera augmenta la seva participació en la unitat nord-americana T-Mobile fins al 48,4% i, a més, ven la seva unitat holandesa per donar un important pas en el seu procés de reestructuració.

  • 21,85€
  • 0,83%

A canvi, Softbank es queda amb un 4,5% de Deutsche Telekom. De tornada a la unitat holandesa del grup, T-Mobile Netherlands ha estat venuda a Apax i Warburg Pincus per 5.100 milions d'euros.

"Aquesta és una transacció molt atractiva per a Deutsche Telekom i els seus accionistes, perquè es beneficiïn en el futur de la potencial creació de valor de T-Mobile US i més enllà", ha defensat el conseller delegat de la companyia alemanya, Tim Hoettges, en declaracions recollides per l'agència Reuters.

Des de Bankinter reconeixen que es tracta d'un moviment positiu per al valor, que ja va avançar l'operació durant el Capital Markets Day celebrat al passat mes de maig.

D'aquesta manera, "busca obtenir fons per finançar la compra de freqüències i l'expansió als EUA". De fet, la seva filial nord-americana, la ja esmentada T Mobile US, està mostrant "un comportament positiu en un mercat amb més creixement i marges que l'europeu mentre que el negoci a Alemanya s'ha vist afectat per les restriccions".

Al banc espanyol reconeixen que actualment "Deutsche Telekom és el nostre valor favorit al sector per la seva exposició al mercat alemany, el més resilient a Europa, i als EUA, amb majors ritmes de creixement i rendibilitat, on és el segon operador mòbil després de l'adquisició d'Sprint".

Noticias relacionadas

contador