aditya mittal arcelormittal
ARCELORMITTAL

Els experts de Deutsche Bank publiquen aquest dijous un informe sobre el sector de l'acer europeu en què reconeixen que la volatilitat continuarà dominant en aquestes companyies el 2019, tot i que afirmen que es veurà un "rebot significatiu" si el context macro millora.

  • 10,13€
  • -0,10%
  • 23,76€
  • 0,93%

Entre les companyies que integren el sector, el banc alemany té un consell de 'compra' per a ArcelorMittal, Aperam, Outokumpu i Salzgitter. Per Acerinox, SSAB i Voestlapine, la seva recomanació és 'mantenir'.

Encara que precisa que ArcelorMittal i Aperam són els seus 'top picks' (favorites) entre les acereres, també recull una significativa retallada del preu objectiu de la primera (fins a 31 euros des de 40 euros. La companyia cotitza actualment als 19 euros). Així mateix, ha reduït les seves previsions per a ArcelorMittal entre un 4% i un 20% per reflectir l'actual situació de mercat.

"Amb un balanç general estructuralment millorat i forts rendiments subjacents en flux de caixa lliure, creiem que les accions (d'ArcelorMittal) reaccionaran a l'alça davant el continu intercanvi de deute per capital. Això també és un bon presagi per als grans retorns directes als accionistes (dividends i recompres) una vegada o abans que s'hagi assolit l'objectiu de deute de 6.000 milions de dòlars i a mesura que l'empresa té més claredat sobre els recents moviments estratègics", expliquen des de Deutsche Bank.

Pel que fa a Acerinox, igualment li han rebaixat el preu objectiu (fins als 11 euros des dels 12,5. La companyia cotitza als 9 euros actualment). Segons l'opinió de Deutsche Bank, tot i que l'exposició als Estats Units és un suport per a Acerinox, persisteixen els vents en contra del sector.

"Acerinox compta amb un dels equips de gestió més forts i experimentats en acer inoxidable, en la nostra opinió, que s'ha posicionat bé la companyia. (...) Acerinox segueix beneficiant-se d'una forta presència als EUA i ha estat un dels principals beneficiaris de les mesures dels EUA sobre les importacions a l'acer, així com de les seves reformes fiscals. També creiem que els projectes d'actualització duts a terme recentment als EUA i Europa ajuden", expliquen des de Deutsche Bank. "No obstant això, els beneficis a curt termini haurien de limitar-se davant l'actual baix rendiment dels marges i Acerinox pateix els vents en contra que afecten tot el sector. Tallem les nostres estimacions d'EBITDA per a 2018-2020 en un 5-12% per aquesta raó", afegeixen des del banc alemany.

Noticias relacionadas

contador