• Els experts de l'entitat alemanya mantenen la seva recomanació de 'mantenir'
ep consejera delegada bankinter maria dolores dancausa portada

Bankinter va presentar aquest dijous els seus resultats. Unes xifres que van convèncer els analistes de l'entitat alemanya Deutsche Bank. Els experts augmenten el seu preu objectiu de 8,50 a 9 euros, un 5,9% més. Això no obstant, aquesta valoració es troba un 1,4% per sota dels 9,13 euros amb què cotitzen les accions de l'entitat aquest divendres.

  • 6,78€
  • 0,33%

El valor viu avui lleugeres pujades durant la sessió després del seu repunt del 5,26% d'ahir. Deutsche Bank aposta per 'mantenir' les accions de l'entitat que dirigeix ​​María Dolores Dancausa i també ha incrementat un 5,4% les seves estimacions de benefici per acció, de 0,57 a 0,60 euros. "Les xifres que ha presentat Bankinter han superat en un 14% les nostres estimacions", inicien el seu informe els experts del banc alemany.

Bankinter va guanyar 495 milions d'euros el 2017, un 1% més respecte al benefici net obtingut el 2016. El ROE, o rendibilitat sobre el capital invertit, va ser del 12,6% (+1,8% superior a la de 2016). El marge d'interessos tanca 2017 als 1.062 milions d'euros, fet que suposa un 8,5% més que fa un any.

"Els ingressos nets han superat en un 4% les nostres previsions gràcies als forts volums i a un millor marge de clients, i una dada d'altres provisions menor dels que s'esperava", valoren des Deutsche Bank. D'altra banda, els analistes han actualitzat les seves previsions de benefici.

El 2018 esperen que Bankinter obtingui un benefici de 538 milions. "El banc va destacar durant la presentació que esperen créixer a un sol dígit el 2018, afectat per la reclassificació de les provisions al seu negoci de Portugal", apunta. D'altra banda, esperen un benefici net de 578 milions el 2019 i, a més, han avançat les seves previsions per al 2020, quan estimen que el banc obtingui 580 milions de benefici net.

Els experts també han reduït les seves estimacions sobre provisions. "Pensem que les millors perspectives de qualitat creditícia podrien extrapolar el sector", valoren els experts. Pel que fa als costos, Deutsche Bank ha elevat les seves estimacions en aquest aspecte a causa de "l'orientació de l'administració que continuaran invertint en tecnologies de la informació, projectes de guanys d'eficiència i millorar els esforços de màrqueting per augmentar les seves vendes. La gestió de Bankinter preveu que els costos creixin a mig dígit aquest any", afirmen els experts.

Noticias relacionadas

contador