lakshmi n mittal arcelormittal portada
ARCELORMITTAL

Els experts de Deutsche Bank reiteren el seu consell de 'comprar' sobre ArcelorMittal però retallen el seu preu objectiu fins als 29 euros des dels 31 euros previs. Aquest preu encara suposa atorgar a la sifderúrgica un important potencial de revaloració del 44% des dels preus actuals de cotització.

  • 23,26€
  • -1,56%

El banc alemany explica que espera uns resultats del primer trimestre "febles" per a ArcelorMittal a causa dels menors diferencials entre els preus i els costos. "Encara que hem vist una bona evolució dels preus a la Xina i en altres mercats, la pujada de preus en el món occidental mostra poca tracció fins al moment, la qual cosa suggereix una demanda domèstica molt suau, probablement deguda a la reducció d'existències i a un sector automotriu molt feble", expliquen aquests experts.

Com a resultat d'aquest escenari, des de Deutsche Bank "rectifiquen" els seus números de EBITDA, de nou situant-los per sota del consens per a aquest any.

Respecte a la recomanació, reiteren el seu consell de 'comprar' atès que la generació d'efectiu continua sent fort i lloc que els preus en el mercat occidental mostren possibilitats de repuntar. "Les accions ja semblen tenir en preu un EBITDA de 5.000-6.000 milions de dòlars", precisen.

SUPORT DELS ANALISTES

Com Deutsche Bank, la majoria d'analistes que cobreix ArcelorMittal li atorga un preu objectiu molt per sobre del preu actual de cotització. De fet, el preu mitjà que donen els experts a la companyia és de 27,41 euros, segons FactSet, un 35% per sobre del preu actual de l'empresa en borsa.

Morgan Stanley atorgava recentment a la companyia un preu de 26 euros, amb una recomanació de 'sobreponderar'. Encara que valorava positivament l'evolució en la transformació de Ilva, aquests analistes mostraven també la seva preocupació per la recuperació dels diferencials, especialment a Europa.

El consens també té recomanacions favorables sobre ArcelorMittal. Cap expert aconsella 'vendre', segons FactSet, mentre que un 74% recomana 'comprar' i un 26%, 'mantenir'.

Noticias relacionadas

contador