• Cinc regions s'expandeixen a un ritme de l'1,1%, mentre Castella-la Manxa es queda a la cua amb un augment del 0,6%
  • El conjunt de l'economia espanyola va créixer un 0,9% en el segon trimestre, segons l'INE
bandera espan ondea tribunal constitucional spain

L'economia espanyola va créixer un 0,9% en el segon trimestre, però amb una expansió molt heterogènia entre l'espectre de comunitats autònomes. Sis d'elles van augmentar el seu PIB per sobre d'aquest nivell, mentre que altres set es van quedar ressagades en el creixement trimestral.

En concret, Astúries, Canàries, Catalunya, Comunitat Valenciana i La Rioja van liderar el creixement econòmic en el segon trimestre amb un increment del PIB de l'1,1% respecte als tres primers mesos de l'any, mentre que Aragó va gaudir d'una expansió de l'1%, segons les estimacions publicades avui per l'Autoritat de Responsabilitat Fiscal Independent (AIReF).

Aquestes regions se situen així per sobre del creixement del 0,9% que estima l'Institut Nacional d'Estadística (INE) per al PIB espanyol en la comparativa trimestral, i que coincideix amb la projecció del Banc d'Espanya, que va apuntar a l'estirada del consum, el manteniment de la fortalesa del sector exportador i la millora de la construcció com a palanques per aquest impuls.

En línia amb aquest augment del PIB se situen Illes Balears, Cantàbria, Galícia i Murcia. La resta de regions es queda ressagat. Especialment Castella-la Manxa, amb un 0,6%, i amb un 0,7% Castila i León, Extremadura i la Comunitat de Madrid. Encara que en aquest últim cas, el creixement interanual s'eleva fins al 3,2%, per sobre del 3,1% de l'economia espanyola. També superen aquest nivell Canàries -lidera el rànquing amb un 3,8%-, Illes Balears, Comunitat Valenciana, Catalunya i Navarra (veure mapa).

Per contra, en el creixement interanual del PIB, hi ha vuit comunitats autònomes amb una expansió menor, especialment Castella-la Manxa, que s'allunya del creixement general amb l'1,9% estimat per la AIReF en el segon trimestre. També es queden per sota Andalusia, Aragó, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura, País Basc i La Rioja.

Noticias relacionadas

contador