arcelormittal etudie une fusion avec cleveland cliffs aux etats unis 20220904173919

ArcelorMittal preveu que la seva producció d'acer a Europa es redueixi i estudia aplicar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que afectaria els 8.300 treballadors que té l'empresa tots els seus centres a Espanya, a excepció de la fàbrica de tubs Condesa. L'expedient per causes productives tindria vigència fins al 31 de desembre del 2023.

  • 23,81€
  • 1,23%

La direcció d'ha proposat als sindicats amb representació a l'empresa negociar aquest procés davant la previsió que disminuirà la seva capacitat a causa de l'afebliment de la demanda i l'augment dels preus de l'energia després d'estimar que la producció d'acer a Europa caurà a uns 1,5 milions de tones al quart trimestre.

De fet, a principis d'agost, la siderúrgica més gran del món ja va anunciar que reduiria la producció a Alemanya, Polònia i Espanya. ArcelorMittal va produir 8,6 milions de tones d'acer a Europa al quart trimestre de l'any passat, una mica més de la meitat de la producció mundial.

"ArcelorMittal genera al voltant del 35% del seu EBITDA a Europa i 16% a la regió ACIS-Àsia i Àfrica. La ciclicitat del sector, els riscos sobre l'estabilitat de la demanda i els costos energètics ens van conduir, després dels darrers resultats, a revisar a la baixa la nostra recomanació a neutral", assenyalen els analistes de Bankinter, que fixen el preu objectiu de la companyia als 29,4 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador