• "Axiare és una ganga amb poc palanquejament"
  • Colonial podria convertir-se en Socimi buscant un règim fiscal més favorable
inmobiliaria

Després d'un Nadal bastant mogut al mercat immobiliari espanyol, Deutsche Bank ha revisat les seves recomanacions sobre els principals valors immobiliaris d'Espanya, repartint un 'rating' de compra per tots ells. Axiare, Colonial i Merlin són els seus títols estrella, amb preus objectiu per sobre de la seva cotització actual.

  • 17,96€
  • 1,81%
  • 5,56€
  • 1,92%
  • 10,56€
  • 2,03%

Des de novembre aquestes tres immobiliàries espanyoles experimenten pujades, amb Axiare destacant-se sobre la resta. Merlín ha aprofitat els últims dies per impulsar-se gràcies a la venda de la seva cartera hotelera, mentre que Colonial ha millorat lleument en el final de 2016.

AXIARE: "UNA GANGA AMB POC PALANQUEJAMENT"

La immobiliària acaba d'aquirir l'actual seu del grup Vocento, situada al corredor de l'A-2 a Madrid, per 35 milions d'euros. Aquest actiu comprèn una superfície bruta llogable de 10.147 m2, amb un preu per metre quadrat (excloent pàrquing) de 3.300 euros, lleugerament per sota de la valoració dels valors de les finques adjacents. Aquesta operació va ser realitzada a tancament de mercat i suposa engrandir la inversió de la immobiliària fins als 300 milions d'euros durant 2016, afegint major exposició al mercat d'oficines de primer nivell.

Deutsche Bank destaca que la companyia mantingui 150 milions d'euros disponibles per seguir amb les seves adquisicions durant 2017 i atorga un preu objectiu per als seus títols de 16 euros, un potencial del 18,5% des de l'últim tancament.

COLONIAL: "POSSIBLE CONVERSIÓ A SOCIMI"

L'informe de la signatura alemanya assenyala que la immobiliària del mercat continu espanyol podria converstirse en una Socimi a causa del desfavorable sistema impositiu en el qual es troba actualment, com ja van assenyalar el passat 20 de desembre.

Deutsche Bank manté la seva recomanació de compra a Colonial amb un preu objectiu de 7,50 euros, la qual cosa suposa un potencial de pujada del 14%.

MERLIN: "LA VENDA DE LA CARTERA HOTELERA GENERA VALOR I REDUEIX COMPLEXITAT"

La major immobiliària espanyola es va desfer el passat 2 de gener de la seva cartera hotelera per un valor de 345 milions d'euros. La major part dels analistes ha valorat aquesta operació com alguna cosa favorable per Merlin, i a més era alguna cosa que la companyia espanyola portava buscant temps.

Els analistes de Deutsche esperen que la immobiliària continuï amb el seu pla de recompra d'accions, abans que emetre noves, i mantenen la seva recomanació de compra amb un preu objectiu de 12,50 euros.

Noticias relacionadas