Deoleo va tancar la primera meitat de l'any amb un benefici net de 251 milions d'euros, segons ha comunicat al tancament del mercat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Una xifra que contrasta amb les pèrdues de gairebé 15 milions de fa un any. Cal tenir en compte que aquest benefici reflecteix els 234,6 milions associats a l'impacte del tancament del refinançament.

  • 0,22€
  • 1,84%

La companyia propietària de Carbonell matisa que el resultat net consolidat comparable (sense l'efecte dels resultats derivats del tancament del procés de refinançament) ascendeix 16,2 milions d'euros, segons la documentació que ha remès a la CNMV.

Quant a l'evolució del seu negoci, va tancar el semestre amb una xifra de negoci de 331,8 milions d'euros, quan fa un any se situava en 267,7 milions.

MÉS VENDES PEL CONFINAMENT

La companyia explica quant a la seva activitat que els volums venuts han crescut un 30% respecte al primer semestre de l'exercici anterior. " Encara que part d'aquest creixement està associat al creixement del consum a partir del mes de març provocat per la pandèmia de Covid-19, convé destacar que aquesta tendència del negoci es va iniciar l'últim semestre de 2019 i s'havia estat confirmant els dos primers mesos d'aquest exercici", argumenta. En aquests mesos, l'increment dels volums venuts respecte a l'exercici 2019 va ser del 17%.

En aquest sentit, apunta com les seves vendes vendes s'incrementen un 24% "ja que l'increment dels volums, ja comentat, es veu parcialment compensat per la caiguda dels preus de venda" associats a la caiguda dels preus de les matèries primeres en origen.

"Com a conseqüència, principalment, de l'augment dels volums venuts, s'incrementa el marge brut un 65,1% (a 32,8 milions d'euros), tancant el primer semestre de l'exercici amb un resultat d'explotació Ebitda de 43,7 milions d'euros, que suposa un creixement del 245% (31 milions d'euros) respecte a l'obtingut durant el mateix període de l'exercici anterior", indica al regulador.

Noticias relacionadas

contador