ep la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa durante la presentacion de los 20230720122803
Eduardo Parra - Europa Press

La consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, ha remarcat la seva postura contrària a l'impost extraordinari a la banca, establert per l'actual govern de Pedro Sánchez, a la roda de premsa de presentació dels resultats del segon trimestre i del primer semestre del banc. Dancausa ha dit que espera que el govern resultant de les eleccions d'aquest diumenge el derogui.

  • 7,69€
  • 2,37%

"Qualsevol nou govern, espero que reconsideri aquest impost i el derogui, perquè entre altres coses està mal confeccionat i estem convençuts que el guanyarem", ha afirmat Dancausa. "És millor que el derogui que l'hagin d'anul·lar", ha afegit, i alhora ha qualificat l'impost d'"injust i discriminatori".

El president del Partit Popular (PP), Alberto Núñez Feijóo, ha avançat que la seva intenció, si aconsegueix arribar al poder, és modificar tant aquest impost com el de les energètiques, però no pas eliminar-lo.

"No val amb componendes", ha asseverat contundent la consellera delegada de Bankinter, remarcant que el que cal fer és derogar-lo.

Dancausa ha afegit, en relació amb els comicis d'aquest cap de setmana a Espanya, que "a tots, sense excepció, ens interessa que qui resulti guanyador a les eleccions encerti en polítiques econòmiques i socials". En aquest sentit, ha afirmat que no hi ha millor política social que la que recolza les iniciatives empresarials per a la creació i el manteniment de l'ocupació. "Desitgem de cor que el govern que surti encerti perquè els ciutadans es trobin amb un entorn segur per impulsar nous projectes que, alhora, impulsin l'economia espanyola".

RESULTATS "MOLT SATISFACTORIS"

La CEO de Bankinter ha dit que els resultats del banc del semestre han estat “molt satisfactoris”. L'entitat va guanyar un 54% més durant el període, fins als 418 milions. Dancausa s'ha felicitat per com s'han recuperat ràpidament del període Covid i per l'èxit que suposa aconseguir en un semestre el que abans s'aconseguia en un any.

"Una part dels resultats es deu a la pujada de tipus, però una altra part al creixement als diferents negocis i mercats. No són uns resultats puntuals o no recurrents. Al contrari. Som enormement optimistes amb el futur de Bankinter", ha indicat.

Pel que fa al segon semestre, s'han mostrat molt favorables. "Espero que els resultats del segon semestre siguin igual de satisfactoris i espero que aquest èxit que preveig comptar el gener sigui un botó de mostra de l'èxit de l'economia espanyola en general", ha dit Dancausa.

Pel que fa al context econòmic per a la segona part de l'any, assumeixen que hi ha "claroscurs". "El consum continua fort, però les empreses triguen més a prendre decisions d'inversió. El negoci hipotecari s'ha alentit, encara que hem tingut anys molt forts, el turisme està fenomenal... Estem moderadament optimistes sobre l'economia a Espanya, que està millor del que havíem previst al començament d'any. No hi veiem recessió", ha indicat la CEO de Bankinter.

Això sí, ha afegit que hi ha debilitats estructurals en l'economia espanyola i que no hi podem sobreviure sense corregir-les. En aquest sentit, s'ha referit als nivells de deute, desocupació juvenil i pressió fiscal. "Aquest nivell d'impostos no pot continuar pujant sense límits. Tot això pot tenir un efecte multiplicador negatiu. Espero que això no passi i es prenguin les mesures correctes oportunes", ha avisat Dancausa.

NO PREVENEN UNA REMUNERACIÓ GENERAL DELS DIPÒSITS

La consellera delegada del banc ha hagut de contestar la pregunta recurrent de si preveuen remunerar els dipòsits, i ha contestat que no ho estan fent avui dia de forma generalitzada (només amb clients puntuals molt vinculats al banc) i no en tenen planejat fer-ho. Així, ha indicat que tenen una àmplia gamma de productes ben remunerats. "Amb tota aquesta gamma de productes, avui no ens veiem en la necessitat de remunerar els dipòsits de forma generalitzada", ha afirmat.

Relacionat amb això, Dancausa ha opinat sobre l'anunci de la vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, que ha dit recentment que sol·licitarà a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que analitzi per què els bancs no estan remunerant els dipòsits. "Són declaracions que es fan en campanya electoral. Saben molt bé que això entra dins de l'àmbit de les competències de les empreses".

Sobre les ajudes a les hipoteques, ha assenyalat que només les han sol·licitat 150 persones, mentre que tampoc no veuen un gran moviment en canvi d'hipoteques d'interès variable a fix o en el transvasament d'hipoteques d'altres entitats a Bankinter.

ENCARA NO ARRIBA EL PIC EN MARGE D'INTERESSOS

Respecte a la possibilitat que el banc hagi aconseguit un pic al marge d'interessos (va créixer un 60% al primer semestre), el director financer de Bankinter, Jacobo Díaz, ha dit que encara creuen que no ha tocat sostre i que el tercer trimestre continuarà sent bo en aquest sentit.

Pel que fa a possibles recompres d'accions, han reiterat que no s'han tornat a plantejar aquest tema. Finalment, a la pregunta relacionada amb possibles moviments corporatius, Dancausa ha estat contundent i ha afirmat que no se'n planegen cap. "Estem molt bé com estem".

Noticias relacionadas

contador