bankinter dancausa portada bolsamania
7,30€
  • -0,01€
  • -0,08%

La consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, s'ha mostrat en contra de les pujades d'impostos anunciades pel nou govern. "No m'agraden si no responen a un pla clar de política fiscal. Paralitzen el creixement i són qui no guarda quan té, no menja quan vol", ha dit durant la presentació de resultats de l'entitat aquest dijous.

"Sempre he pensat que les pujades d'impostos no m'agraden si no responen a un pla de política fiscal, que és una cosa que cap govern s'atreveix a fer". "L'única manera de recaptar més és generar més riquesa perquè la recaptació sigui sostenible", ha afegit.

També ha destacat la seva opinió desfavorable respecte a les possibilitats de tancar les sicavs i que les seves competències passin a l'Agència Tributària. "Com ha dit el president de la CNMV, cal anar amb compte amb acabar amb les sicavs per les conseqüències que té. Cal ser cauts", ha afirmat Dancausa, i ha deixat clar que "no és una bona notícia", de manera que Bankinter ja s'està reunint amb els seus clients per oferir-los alternatives, com la fusió amb altres fons o anar a Luxemburg.

No obstant, ha dit que cap client ha pres encara una decisió al respecte, ja que no hi ha certeses sobre un canvi normatiu. "En oferir les diferents alternatives, vam demostrar als nostres clients que tenim molta cura amb la seva relació i que amb nosaltres poden estar tranquils", ha postil·lat.

Pel que fa a la 'taxa Tobin', Dancausa ha assenyalat que des de l'entitat encara no han decidit si traspassar-la als clients, tot i que sí que ha opinat que el lògic seria que aquest gravamen s'apliqués a tota la Unió Europea (UE) i no només a Espanya, cosa que pot perjudicar el país, ja que "l'inversor mitjà pot moure's a operar a altres mercats fora de l'espanyol".

"No ens han invitat ni ens plantegem fusionar-nos amb cap entitat"

Pel que fa a les possibles fusions entre entitats, la consellera delegada ha assegurat que Bankinter no té cap intenció d'això. "No ens han convidat ni ens plantegem fusionar-nos amb cap entitat. Fusionar-se per fusionar-se no té gaire sentit, aquestes operacions han d'aportar valor", ha explicat.

D'altra banda, Bankinter admet que la desinversió de Línia Directa farà que el 2020 no es tornin a registrar beneficis rècord. No obstant això, Dancausa considera que la pèrdua de beneficis es compensarà en dues o tres anys a través de la posada en valor i el creixement orgànic d'EVO i Avantcard. La sortida a borsa de l'asseguradora suposa un punt positiu tant per a l'accionista com per al banc, segons la seva consellera delegada.

"Els accionistes de Bankinter que vulguin vendre les seves accions de Línia Directa quan surti a borsa estaran en el millor dels mons possibles". "Creiem que ara el banc està en una molt bona posició per fer l'operació. És cert que hi ha una desacceleració, però a Bankinter no hem registrat dades negatives", ha dit.

Noticias relacionadas

contador