maria dolores dancausa bankinter enero2
Bankinter

"No tenim previst comprar ni que ens comprin". Són les paraules de María Dolores Dancausa, consellera delegada de Bankinter, sobre la possibilitat que l'entitat participi en operacions corporatives a Espanya.

  • 6,78€
  • 0,33%

"Estem centrats en el nostre creixement orgànic, i no ens plantegem res més ni a Espanya ni a Portugal", ha sentenciat, per tancar qualsevol possibilitat de protagonitzar alguna transacció.

En ser qüestionada sobre els dividends, ha confirmat que "hem demanat distribuir en efectiu el 15% del nostre benefici de 2020, tal com recomana el regulador, per la qual cosa esperem l'aprovació per part del regulador".

D'altra banda, ha assenyalat que "Filomena es farà notar en la sinistralitat de Línia Directa" en valorar l'evolució del negoci de la seva franquícia asseguradora, que esperen treure a borsa el 2021, quan ho permeti el Banc Central Europeu (BCE).

Dancausa ha destacat la gran rendibilitat de Línia Directa i la seva fortalesa financera, tot i que ha matisat que "la sinistralitat el 2020 va ser més baixa del normal a la divisió d'automòbils, a causa dels confinaments".

"La iniciativa de treure a borsa Línia Directa és una prova més que mantenim la nostra confiança en l'activitat bancària", ha afegit la directiva. "Tenim plena confiança en les nostres capacitats, amb ingressos diversificats, bons riscos de crèdit".

Segons ha confirmat Jacobo Díaz, director financer (CFO), "hem enviat als reguladors la sol·licitud per a l''spin off' de Línia Directa, cosa que considerem un pas molt important".

"El nostre desig seria obtenir l'aprovació abans de la Junta d'Accionistes, o al llarg de 2021, perquè és una operació clau per a nosaltres", ha afegit Dancausa. "No podem anticipar terminis concrets, però esperem fer la sortida a borsa el 2021", ha conclòs.

Sobre els crèdits ICO, Díaz ha comentat que "hi ha possibilitat per ampliar els terminis de carència, però no hem tingut cap demanda en aquest sentit".

En relació als interessos negatius de l'Euribor i la possibilitat de pagar als clients per les seves hipoteques i cobrar-los pels seus dipòsits, Dancausa ha dit que "estem cobrant per les hipoteques i ho seguirem fent i no estem cobrant pels dipòsits a les persones físiques, ni tenim intenció de fer-ho".

Sobre l'inici de l'any, ha anticipat que "anem bé, tot i que acaba de començar l'any", pel que ha demanat esperar el conjunt del primer trimestre per poder treure'n conclusions.

Noticias relacionadas

contador