credit suisse compte recuperer un pret de 140 millions de dollars a greensill 20210329085444

Credit Suisse s'enfonsa un 9% aquest dilluns enmig dels dubtes sobre la viabilitat del banc. Financial Times publica que els directius de l'entitat han passat el cap de setmana al telèfon i han intentat calmar l'ànim dels inversors.

El cost d'assegurar els bons de l'entitat contra l'impagament (CDS) va pujar a prop d'un 15% la setmana passada, fins a nivells no vistos des del 2009, mentre les accions tocaven un nou mínim històric i van reflectir la preocupació dels inversors per la salut financera del banc.

Dins de l'IBEX, BBVA, Bankinter, CaixaBank... estan entre els valors que més cedeixen, mentre que l'Euro Stoxx Banks es deixa un 2%.

Al DAX, Deutsche Bank és el títol que més cau (-4,4%), mentre que al CAC destaquen els descensos en Société Générale (-3,4%) i en BNP Paribas (-2,8%).

El conseller delegat de Credit Suisse, Ulrich Koerner, va assegurar la setmana passada al personal que el banc té una "sòlida base de capital i posició de liquiditat" i va dir als treballadors que els enviarà una actualització periòdica fins que el banc anunciï un nou pla estratègic el 27 doctubre.

Credit Suisse tenia uns actius totals de 727.000 milions de francs suïssos (750.000 milions d'euros) al final del segon trimestre, 159.000 milions de francs dels quals corresponien a efectiu i a crèdits bancaris, mentre que 101.000 milions eren actius comercials.

Noticias relacionadas

contador