le logo du credit suisse a geneve 20220923160918

Alts executius de Credit Suisse han passat el cap de setmana tranquil·litzant grans clients i inversors sobre la posició de liquiditat i capital del banc suís enfront de les preocupacions suscitades sobre la seva solidesa financera, segons informa Financial Times aquest dilluns.

Els executius han mantingut múltiples converses telefòniques després que els diferencials dels CDS del banc, que ofereixen protecció contra l'impagament d'una empresa, pugessin bruscament divendres, indicant la preocupació dels inversors per la salut financera.

"Els equips han estat treballant activament amb els nostres principals clients i contraparts aquest cap de setmana", va declarar a FT un executiu de Credit Suisse involucrat en les discussions. "També estem rebent trucades dels nostres principals inversors amb missatges de suport".

El cost d'assegurar els bons de l'empresa contra l'impagament va pujar a prop d'un 15% a la setmana passada, fins a nivells no vists des del 2009, mentre les accions tocaven un mínim històric nou. El conseller delegat, Ulrich Koerner, va assegurar la setmana passada al personal que el banc té una "sòlida base de capital i posició de liquiditat" i va dir als treballadors que els enviarà una actualització periòdica fins que el banc anunciï un nou pla estratègic el 27 octubre.

"El mercat està valorant agressivament l'impagament d'un dels bancs suïssos més grans. És possible? Sí, és possible, però és molt poc probable. Perquè Credit Suisse és certament 'massa gran per caure'", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"El que probablement passarà és que, o bé es produeix un miracle aquest Nadal i el nou CEO del banc reforça l'entitat en 100 dies, com va prometre, i el banc sobreviu i prospera fins al proper escàndol. O el banc es convertirà en un bonic objectiu d'adquisició i serà devorat per un altre banc. O serà salvat pel govern suís", afegeix Ozkardeskaya.

Noticias relacionadas

contador