ep jose maria alvarez-pallete presidente ejecutivotelefonica 20180702114403
TELEFÓNICA - Archivo

Telefónica ha estat un dels pitjors valors de l'IBEX (-1,62%) després d'un informe de JP Morgan en què aquests experts retallen el preu objectiu sobre l'operadora fins als 6,2 euros davant els 8,5 euros anteriors, alhora que rebaixa la seva recomanació de 'neutral' a 'infraponderar'.

La valoració de JP Morgan de la 'teleco' espanyola es converteix així en la més pessimista del mercat, en atorgar-li un preu objectiu un 32% per sota del consens del mercat. A més, la rebaixa d'aquest dimecres és la segona dels tres últims mesos, després que el passat mes de juny va retallar la seva projecció fins als 8,5%, un potencial alcista del 4,6% respecte als nivells de la cotització en el moment de l'informe.

  • 4,14€
  • 1,10%

Per la seva banda, el banc d'inversions nord-americà, Goldman, va rebaixar el preu objectiu de Telefónica als 7 euros, respecte als 7,7 euros anterior i ha assegurat recentment que la complexitat del seu model de negoci i la debilitat del seu creixement econòmic llança ombres sobre les perspectives de rendibilitat que pugui exhibir la 'teleco' espanyola.

El banc qüestiona la rendibilitat que els d'Álvarez-Pallete puguin donar al seu negoci del futbol

Entre aquestes preocupacions vistes per Goldman, hi ha la de la capacitat de Telefónica per donar rendibilitat al negoci del futbol, ​​després de veure com Vodafone s'abstenia de licitar pels drets de la Lliga, en els quals els d'Álvarez-Pallete es deixaran 1.300 milions d'euros a l'any per oferir-los a la seva plataforma de Movistar.

A això, s'hi suma l'aliança entre Vodafone i MásMóvil per compartir la seva xarxa de fibra òptica que crearà un entorn encara més competitiu i portarà a la "pèrdua d'ingressos" de Telefónica. Amb tot, des de la companyia d'inversions preveuen que una sèrie de mesures com la reducció de plantilla i la millora del seu rendiment a territori espanyol poden ajudar a Telefónica a veure una mica de llum en la seva eterna crisi, que ja s’està estenent des dels últims 11 anys, durant els quals acumula una pèrdua del 65% del seu valor.

Fora d'Espanya, Goldman veu la debilitat de Telefónica a Alemanya, país on no està dins del negoci de la fibra òptica, cosa que li impedeix rivalitzar amb altres competidors en aquest mercat. A més, al Brasil estan apareixent últimament nous rivals que aspiren amb arrabassar els d'Álvarez-Pallete una rellevant quota de mercat.

Noticias relacionadas

contador