• Els resultats han estat, però, per sobre del que esperava el consens
tidjane thiam, credit suisse

Credit Suisse ha anunciat aquest dimecres la seva tercera pèrdua anual consecutiva, destacant les amortitzacions dutes a terme durant el quart trimestre de 2017 a causa de la revisió general del sistema impositiu dels Estats Units.

L'entitat ha informat d'unes pèrdues netes de 983 milions de francs suïssos (1.050 milions de dòlars) per a l'any passat i ha especificat que va pagar 2.740 milions de francs suïssos en despeses per impostos principalment relacionats amb la reavaluació dels impostos diferits resultants dels canvis impositius als Estats Units.

"(El banc) es troba en un lloc millor (des de fa un any)", va dir aquest dimarts Tidjane Thiam, president executiu de l'entitat, en declaracions a la CNBC.

"Si ens fixem en els resultats i en els seus aspectes clau, parlem molt sobre el palanquejament operatiu, és a dir, estem treballant àrduament per augmentar els ingressos i reduir els costos", va explicar Tidjane.

Credit Suisse puja ara un 2,37% en borsa. Malgrat aquestes pèrdues, els resultats s'han situat, en general, per sobre del que esperava el mercat. Els analistes consultats per Reuters estimaven una pèrdua anual de 1.100 milions de francs suïssos. Durant el quart trimestre, les pèrdues van ser de 2.100 milions de francs suïssos a causa de les amortitzacions, una xifra que millora les pèrdues de 2.600 milions de francs del mateix període de 2016.

La posició de capital de l'entitat també va millorar durant l'últim trimestre del 2017. El seu índex CET1 va augmentar al 12,8% des de l’11,5% de l'últim trimestre del 2016. Thiam ha apuntat que 2017 ha estat un "any crucial" dins el seu pla de reestructuració de tres anys.

Noticias relacionadas

contador