ep antonio brufau presidente de repsol
EUROPA PRESS - Archivo

Credit Suisse manté la seva confiança en Repsol després que la petroliera hagi ajornat aquesta setmana la presentació del seu Pla Estratègic a causa de la situació que es viu pel coronavirus. Reitera el seu consell de 'sobreponderar', amb un preu objectiu de 16 euros, més del doble de l'actual preu de cotització de 7,4 euros.

  • 15,07€
  • 0,17%

"Els catalitzadors inclouen la resistència del Pla. (...). És probable que les adquisicions en el negoci de baixes emissions de carboni siguin petites i que el creixement sigui ara més orgànic. A la banda dels riscos hi ha els marges de refinament més febles, atès que està més exposada que els seus iguals", explica Credit Suisse.

Repsol va anunciar a mitjan setmana que posposa la presentació del Pla Estratègic que anava a revelar el pròxim 5 de maig. També, que manté el dividend per a l'any en curs, però elimina la reducció de capital prevista.

La petroliera assumeix que "manté el compromís de remuneració a l'accionista per a l'exercici 2020 assumit en el Pla Estratègic vigent", És a dir, "confirma" que la remuneració a l'accionista prevista per al mes de juliol ascendirà a 0,55 euros per acció, que serà satisfeta sota la fórmula de 'scrip dividend'.

A futur, el dividend és una incògnita, però Repsol ja indica que no realitzarà la reducció de capital del 5% que va acordar al juliol de 2019 "a causa de l'actual situació dels mercats i les circumstàncies sobrevingudes a conseqüència del Covid-19". Una decisió que havia d'aprovar durant la pròxima junta del 8 de maig i que es materialitzava en la recompra d'accions.

Repsol ha dit que no és el moment de presentar un nou full de ruta fins a 2025, que posposa "fins al moment en què s'albiri una major estabilitat social i de negocis".

Noticias relacionadas

contador