ep el presidente de telefonica jose maria alvarez-pallete en la junta general de accionistas de 2019
TELEFÓNICA - Archivo
4,09€
  • 0,00€
  • 0,00%

Telefónica puja a prop d'un 3% aquest dimarts i se situa al capdamunt de l'IBEX després de les fortes caigudes dels últims dies -ha perdut un 6% durant les últimes quatre jornades-. Els experts de Credit Suisse publiquen avui un informe sobre les 'telecos' europees en què subratllen una idea relacionada amb l'operadora que, però, no és molt favorable. Remarquen aquests analistes el fet que "hi ha una idea generalitzada que no aconseguirà el seu objectiu d'OIBDA orgànic del 2% per 2019". Al mateix temps, apunten que oferirà una guia "cauta" per a Espanya de cara al 2020. Cal recordar que Telefónica presentarà els seus resultats de 2019 el proper 20 de febrer.

Davant d'aquestes notícies desfavorables sobre l'OIBDA i les perspectives d'Espanya, Credit també espera novetats favorables a la presentació de les xifres de l'operadora. "Preveiem que la reducció de costos impulsi una acceleració de l'OIBDA domèstic i veiem marge per a un major creixement al Brasil i Alemanya", expliquen des del banc suís. "Telefónica ja ha anunciat molts moviments estratègics des d'agost, però hi veiem potencial perquè estableixi alguns objectius a llarg termini", afegeix.

Credit Suisse explica que els resultats del quart trimestre de l'operadora de telecomunicacions europees han estat, sovint, "una font de decepció" atès que les empreses els aprofiten per avançar un altre any desafiant. "Esperem que aquest any no sigui diferent", afegeix el banc.

Sobre Espanya, preveu que la competència seguirà pressionada després de l'advertència que va fer Orange al mercat al desembre. També espera que Itàlia segueixi pressionada, encara que amb una disminució dels ingressos lleugerament inferior a la de 2019. Pel que fa a Alemanya i el Regne Unit, les tendències seran més estables. "També veiem riscos d'algunes advertències de capex després de les pujades del capex de Telefónica Deutsland i Orange en els seus respectius Dies de l'Inversor al desembre."

Noticias relacionadas

contador