ep el presidente de telefonica jose maria alvarez-pallete en la junta general de accionistas de 2019
TELEFÓNICA - Archivo
4,22€
  • 0,07€
  • 1,73%

Els experts analitzen aquest dimarts la notícia que es publicava durant la passada jornada i que parla de la possible venda del negoci a Hispanoamèrica de Telefónica i de l'interès d'un grup d'empreses en la mateixa cosa. Aquesta informació, no confirmada per la companyia, va animar la cotització d'aquesta.

UBS explica que, més enllà dels beneficis d'aquesta venda (despalanquejament i reducció d'exposició de Telefónica les divises llatines), el que hauria de fer l'operadora és retallar el dividend. El banc suís ja va fer aquesta apreciació el novembre, quan Telefónica va presentar el seu pla per als propers anys. Llavors va dir que una retallada en la retribució a l'accionista era "un pas clau per accelerar el despalanquejament i permetre (a la companyia) maximitzar les seves opcions estratègiques".

En aquest nou informe, UBS repeteix aquesta mateixa idea i afirma que s'hauria de posar en marxa aquesta reducció "particularment si els múltiples elements de desestabilització afecten el mercat espanyol i poden implicar un descens significatiu enfront de les expectatives de consens". Calculen des de l'entitat que una retallada del dividend a l'1% permetria una reducció addicional de 0,8 vegades deute net/EBITDA en cinc anys.

UBS manté sense canvis el seu consell de neutral sobre Telefónica, amb un preu objectiu de 6,4 euros.

Noticias relacionadas

contador