ep economiaempresas- correos modernizahistorico logoadaptarlola digitalizaciongrupo
CORREOS

Correus segueix endavant amb la seva internacionalització i ara ha desembarcat a la Xina. L'empresa espanyola ha anunciat que començarà a operar al sud-est asiàtic després d'invertir 5,7 milions d'euros en la constitució d'una nova societat al costat de dos operadors xinesos, Kerry Logistics i GFS. Instal·larà una planta al sud del país amb capacitat per a la gestió de mig milió de paquets al dia, en una àrea geogràfica d'enorme activitat en aquest sector gràcies a l'estirada del comerç electrònic.

El projecte a la Xina s'estava gestant des de fa mesos i per fi s'ha concretat. És la segona incursió de Correus al mercat internacional, després d'haver ampliat la seva xarxa de distribució a Portugal amb la compra del 51% de la filial de paqueteria urgent de l'operador portuguès Rangel per 11 milions d'euros.

Tal com ha explicat Correus en una nota, la nova societat, que s'ha constituït conjuntament amb Kerry Logistics, operador logístic de referència internacional, i Global Freight Systems (GFS), un dels principals operadors a la zona, s'encarregarà de la gestió integral del procés de recollida i enviaments de paquets amb origen a la Xina. I és que el mercat xinès és l'origen de més de 50.000 milions de paquets l'any, el 8,8% dels quals van cap a l'exterior, de manera que aquesta operació és un pas d'"enorme transcendència estratègica" per captar en origen les activitats d'admissió, classificació i transport, ha dit també l'operadora.

Correus s'enfrontarà, a més, a un augment del volum de paqueteria gestionat a través de la captació 'in situ' de potencials clients, i millorarà els marges finals de distribució per millor preparació, traçabilitat i predictibilitat de la demanda. Com diu l'espanyola, la Xina és el major mercat mundial de comerç electrònic, tant en la generació de paqueteria com en el consum, de manera que a partir d'ara accedirà a un mercat que exporta més de 4.000 milions de paquets anualment, amb projeccions mitjanes de creixement superiors al 20% en termes interanuals fins al 2022.

PLANTA A 100 KM DE HONG KONG

La nova societat promourà la instal·lació d'una planta d'admissió i classificació de paqueteria a la Xina, que se situarà al sud del país, a menys de 100 km de Hong Kong. La zona on es vol ubicar és considerada l'àrea de comerç digital transfronterera més activa del món, propera a nombrosos aeroports nacionals i internacionals amb gran volum de trànsit. Un d'ells és el de Hong Kong, que és actualment la terminal de càrrega amb més trànsit i capacitat del món, amb 5 milions de tones mètriques gestionades el 2018, que suposa la sortida internacional per al 80% de les trameses generats al Sud de la Xina.

A més, l'aeroport de Hong Kong també destaca per la capil·laritat de vols de la zona i del món, ja que és un dels que tenen major nombre de rutes internacionals. És per això que s'hagi escollit aquesta zona per situar la planta, que a ple rendiment gestionarà 25.000 paquets/hora, xifra que suposa uns 500.000 paquets al dia.

Noticias relacionadas

contador