ep carteroscorreos entregapaquetes
CORREOS

Correus ha posat en marxa el procés d'una de les seves majors ofertes d'ocupació pública per la qual al llarg d'aquest any seleccionarà un total de 4.055 nous treballadors fixos per incorporar a la seva plantilla, segons ha informat la companyia.

La societat postal pública arrenca aquest procediment mentre que el pròxim 1 de març començaran a treballar a l'empresa els 2.295 nous treballadors fixos, més la meitat d'ells carters, seleccionats durant l'oferta d'ocupació i consolidació de llocs temporals resolta l'any passat.

Correus incorpora tots aquests nous treballadors en funció de la taxa de reposició de plantilla que anualment li concedeixen els Pressupostos i en virtut de l'acord que la companyia va arribar amb els seus sindicats el passat mes de desembre per la qual cosa es va comprometre a generar un total d'uns 11.200 llocs de treball fixos fins al 2020.

Així, els 2.295 treballadors que estan a punt de passar a formar part de la plantilla de Correus són els corresponents a la taxa de reposició que es va concedir a l'empresa l'any 2016, si bé, el procés de selecció es va demorar i es va realitzar el passat any.

De la mateixa manera, els 4.055 empleats que l'operador postal de seleccionar aquest any són els derivats de les taxes de reposició dels anys 2017 i 2018.

No obstant això, Correus ha decidit emprendre conjuntament les ofertes d'ocupació corresponents als dos anys anteriors, unificant en un sol procés "per raons d'eficiència, interès general i de racionalitat de processos".

Així, del total de 4.055 nous empleats que la societat seleccionarà aquest any, 1.869 corresponen a la taxa de reposició de 2017 i altres 1.612 treballadors, a la de 2018.

Els 574 llocs restants són fruit d'aquest acord laboral assolit amb els sindicats, en concret, del pla d'estabilització de 4.574 llocs de treball que la societat s'ha compromès a emprendre durant el període 2018-2020.

De moment, la societat integrada en SEPI ha iniciat aquest procés amb la publicació de l'anunci de la convocatòria de l'oferta d'ocupació, a la qual pròximament seguirà la publicació de les corresponents bases per a la participació.

NOUS CARTERS I AGENTS D'OFICINES

Mentrestant, Correus tancarà el dia 1 l'anterior oferta amb la referida incorporació dels 2.295 seleccionats, dels quals el 62,5% (1.436 treballadors) seran carters, 1.170 d'ells motoritzats i altres 266, sense moto, segons ha detallat la companyia.

De la resta, 494 tindran tasques d'atenció al client a les gairebé 2.400 oficines postals de Correus i els 365 restants ocuparan llocs d’agents de classificació.

En aquest últim procés de selecció van participar 116.000 aspirants, xifra que suposa multiplicar per cinquanta el nombre de places ofertes.

Correus escomet aquesta reposició i reforçament de la seva plantilla, una de les majors del país, mentrestant aborda un nou pla estratègic centrat en la internacionalització, en reforçar el seu posicionament com a agent logístic d'enviaments de compres en línia i ampliar la diversificació de les seves oficines a noves funcions, com les de serveis bancaris o tràmits de l'administració.

contador