commerzbank-publie-un-benefice-en-chute-de-54-au-1er-trimestre

Commerzbank es desmarca aquest dilluns amb pujades del 7% després de la dimissió de la seva cúpula directiva. Concretament, tant el president del consell de Supervisió, Stefan Schmittmann, com el conseller delegat, Martin Zielke, han anunciat que deixen l'empresa.

El segon banc d'Alemanya celebra així a la borsa la renúncia de tots dos directius, que van pactar que deixarien l'empresa abans de finals de 2020.

"Malgrat els progressos, l'acompliment financer del banc ha estat i és insatisfactori. Com que vull assumir aquesta responsabilitat, vaig oferir a la Junta la meva renúncia de mutu acord", ha informat Sielke. L'entitat ha de decidir ara quan es farà realment efectiva la seva sortida.

Els títols del banc han rebotat un 5,5% aquest últim mes, amb una forta pujada aquest dilluns, però acumulen un enfonsament del 35,7% des de que va començar 2020. Des de l'agència de qualificació creditícia S&P creuen que la marxa de Zielke són males notícies, "almenys fins al fitxatge d'algú nou".

"Continuarem monitorant el progrés de Commerzbank, encara que considerem que serà cada vegada més difícil entre la crisi del coronavirus, la forta competitivitat i un entorn de tipus ultrabaixos", reconeixen els experts d'S&P a la seva última valoració.

Noticias relacionadas

contador