une-fusion-seduit-de-plus-en-plus-deutsche-bank-et-commerzbank

Deutsche Bank puja aquest dilluns a prop d'un 4% i Commerzbank, al voltant d'un 6% després de confirmar aquest cap de setmana que estan negociant una fusió. Tots dos van emetre dos comunicats aquest diumenge després que el diari Der Spiegel afirmés que l'anunci anava a produir-se de forma imminent.

  • 14,06€
  • 1,44%
  • 16,66€
  • 8,18%

Deutsche Bank ha indicat que es tracta d'una "opció estratègica" i que les opcions s'han de valorar per determinar si l'operació resultarà "profitosa" per a l'entitat. Al comunicat també ha ressaltat que aquestes negociacions no signifiquen "garanties" que l'operació es realitzi finalment.

Els experts analitzen aquest dilluns aquesta operació sobre la qual el mercat feia mesos que estava especulant i que havia estat desmentida en diverses ocasions. Els analistes de RBC consideren que presenta "un alt nivell de risc d'execució". Segons l'opinió d'aquests experts, "hi ha molta incertesa en aquest moment sobre com podria ser un possible acord".

Deutsche Bank i Commerzbank han estat durament colpejats per la crisi i aquesta operació es veu com un 'salvavides' per a tots dos. L'any passat Deutsche es va desplomar un 53% en borsa colpejat fins i tot per sospites de blanqueig de capitals que van portar la policia a registrar la seva seu.

"Seguim preferint els títols de Commerzbank als de Deutsche Bank", indica RBC, que té un consell de sobreponderar per al primer i d'infraponderar per al segon.

"El veritable guanyador d'una possible operació (de fusió) serien altres operadors ben posicionats per fer-se amb quotes de mercat: UniCredit, BNP i ING", indiquen aquests analistes. En aquests moments, Unicredit suma un 3% amunt, BNP es revalora un 2,5% i ING perd un 2%. El sector bancari europeu puja un 1,3%.

"ACCELERAR OBJECTIUS"

Els experts de Bankinter es mostren més partidaris d'aquesta operació que els d’RBC. Consideren que aquesta "permetria accelerar els objectius d'eficiència (retallada de costos) i rendibilitat (ROTE)" de tots dos bancs.

La integració de les dues entitats donaria lloc a un grup amb 1,8 bilions d'euros en actius, la tercera entitat europea per darrere d'HSBC i BNP, amb una capacitat borsària conjunta de 25.103 milions d'euros. Actualment, les ràtios d'eficiència i rendibilitat de Commenzbank i Deutsche es troben entre els més baixos de la Unió Europea (UE).

MANCANT FUSIONS TRANSFRONTERERES...

Els analistes de JP Morgan reconeixen que Commerzbank ofereix una "atractiva oportunitat d'entrada a Alemanya" però, al mateix temps, assumeixen que les fusions transfrontereres a curt i mitjà termini són poc probables a Europa. "Per tant, vam seguir creient que és possible que hi hagi una solució nacional i que el més probable és una fusió amb Deutsche Bank".

Aquests analistes també són més positius amb Commerzbank, pel qual tenen un consell de sobreponderar, que amb Deutsche Bank, pel qual el seu consell és neutral.

Noticias relacionadas

contador