ep la presidenta del grupo red electrica beatriz corredor interviene en un desayuno informativo de
Alberto Ortega - Europa Press

Redeia (antiga Red Eléctrica) va comunicar aquest dimecres, després del tancament de mercat, un augment del dividend a l'accionista el 2023, que passa a 1 euro per acció des de 0,80 euros, després de tancar la venda del 49% de Reintel.

  • 15,91€
  • 0,00%

"Aquesta nova quantitat de retribució a l'accionista el 2023 suposa un augment en 0,20 euros per acció per a l'any esmentat, respecte al compromís establert al Pla Estratègic 2021-2025 que el fixava en un sòl de 0,80 euros per acció, quantitat que es manté per al període 2024-2025", va informar la companyia.

Tot i això, els experts de Barclays, que han millorat lleugerament la seva valoració fins als 16 euros des dels 15,30 euros per acció per reflectir aquest augment, han reiterat el seu consell d'infraponderar el valor en cartera, ja que l'anunci suposa una "lleugera decepció, ja que hauríem esperat que la companyia brindés més visibilitat sobre la seva política de dividends més enllà del 2023".

Des de Banc Sabadell, empresa que aconsella vendre el valor, amb un preu objectiu de 17,76 euros, destaquen que la notícia "és positiva, però d'impacte limitat i, en part, esperat, ja que a la presentació de resultats ja havien anticipat la possibilitat de millorar la retribució a l'accionista o dur a terme noves adquisicions amb les plusvàlues generades per la venda”. En aquest sentit, no descarten que "es produeixi alguna operació corporativa al Brasil (a través d'ARGO) als propers mesos".

Els analistes de Bankinter, el consell del qual sobre el valor és neutral, amb un preu de 19,20 euros, consideren positiva l'operació perquè "reforça els fons propis del grup i aporten una solidesa financera més gran per afrontar les inversions en el seu negoci de xarxa de transport d'electricitat a Espanya durant el període 2021-2030".

Al contrari que Barclays, assenyalen que "permet un increment i més visibilitat sobre el dividend en el futur".

Noticias relacionadas

contador