ep juntaaccionistascolonial 20190613180202
EUROPA PRESS - Archivo

Colonial invertirà 12 milions d'euros en la construcció a Barcelona del primer edifici d'oficines totalment de fusta a Espanya, tal com va informar aquest dilluns la companyia, que preveu finalitzar les obres la segona meitat de 2021.

  • 5,49€
  • 1,10%

El disseny de l'edifici, que es dirà Witty Wood, correspon a l'estudi d'arquitectura Ballarin & Grinyó, constarà de 4.100 metres quadrats i estarà situat al carrer Llacuna 42 de Barcelona.

La inversió de 12 milions d'euros, que inclou la compra del solar i el cost de construcció, serà assumida al 50% per Colonial i el 50% restant pel promotor Narcís Barceló, soci estratègic i pioner en aquesta mena de construccions, amb la voluntat de continuar explorant projectes conjunts en què la fusta sigui el material constructiu fonamental.

L'edifici Witty Wood es construirà amb la fusta com a material principal, cosa que segons Colonial "ofereix avantatges de benestar per als seus usuaris, però sobretot té un gran impacte positiu a nivell mediambiental".

"L'enginyeria de fusta actua com un magatzem de CO₂, per la qual cosa redueix considerablement les emissions que impacten en l'escalfament global. Solament durant la construcció, es reduiran en un 50% les emissions de carboni. A més, la fusta permet regular la humitat a l'interior de l'edifici, es pot reciclar múltiples vegades, i al final de la seva vida útil aporta energia neta", afegeix la companyia.

Noticias relacionadas

contador