coinbase 20210414084448

A més de l'exposició de BBVA "significativament inferior a l'1%" en Coinbase, tal com ha puntualitzat el mateix banc a Bolsamanía, altres empreses de capital risc i inversors independents han tret profit del debut borsari del criptobròker que ha cotitzat per primera vegada al Nasdaq el 14 d'abril. Mentre el preu que ha assolit la participació de l'entitat presidida per Carlos Torres podria rondar als 1.000 milions després de la pujada de la capitalització de la plataforma de criptoactius a 100.000 milions, altres empreses amb posicions molt més grans s'han fet rics.

Union Square Ventures, un dels majors inversors en la plataforma de compra-venda de criptodivises dels EUA va invertir per primera vegada en Coinbase a 20 centaus de dòlar per acció el 2013, cosa que va permetre a la signatura pastar una participació que ara té un valor de 4.600 milions de dòlars.

Coinbase va obrir a 381 dòlars per acció, xifra que dona a la borsa de moneda digital una capitalització de mercat a prop dels 100.000 milions de dòlars, basada en un recompte d'accions totalment diluïdes. Al tancament, les accions havien baixat fins als 328,28 dòlars per a una valoració de 85.800 milions de dòlars. Això és més de 10 vegades des de l'última recaptació de fons privats de la companyia el 2018 i més de 4.000 vegades des de la ronda liderada per Union Square fa vuit anys.

Encara que Union Square liderés la ronda de finançament inicial de Coinbase, l'empresa no n'és el major inversor extern. Aquesta distinció correspon a Andreessen Horowitz, que posseeix accions en la borsa de monedes digitals per valor d'uns 9.700 milions de dòlars. (Totes les participacions es basen en la informació pública de coinbase. Com es tracta d'una cotització directa, els inversors poden vendre immediatament i alguns ho han fet).

Segons el prospecte de Coinbase, Andreessen Horowitz va comprar accions per valor de 57.100.000 de dòlars l'octubre de 2019, a Union Square a 23 dòlars cadascuna. Aproximadament un any després, Union Square va vendre 30 milions de dòlars en accions de Coinbase a Andreessen a 28,83 dòlars l'acció. En total, Union Square es va desfer al voltant del 28% de la seva participació en cinc transaccions separades, i els 3,52 milions d'accions que va vendre a Andreessen ara tenen un valor combinat de 1.200 milions de dòlars.

Ribbit Capital, una empresa de capital risc centrada en la tecnologia financera que va codirigir la sèrie A, és el tercer major inversor extern de Coinbase amb 12 milions d'accions, per valor de 3.900 milions de dòlars. Tiger Global, Institutional Venture Partners i DFJ Growth són altres dels inversors.

Finalment, DFJ Growth va acabar liderar la ronda de 75 milions de dòlars sèrie C en què va participar Propel Venture Capital, que va acabar sota el paraigua de BBVA a 2,76 dòlars per acció per a una valoració d'uns 500 milions de dòlars. Aquesta inversió s'ha multiplicat gairebé per 120.

Coinbase es converteix en l'última empresa tecnològica que genera rendiments descomunals per als inversors de risc, gràcies a les enormes valoracions dels mercats públics i al creixement accelerat de l'economia digital. Després de la cotització directa de Roblox al març, Altos Ventures posseeix una participació en l'empresa de jocs valorada en més de 9.000 milions de dòlars. La sortida a borsa de Snowflake al setembre va generar uns guanys inicials de més de 12.000 milions de dòlars per a Sutter Hill Ventures, recorda CNBC. Mentrestant, Sequoia té una participació combinada d'uns 33.000 milions de dòlars en Snowflake, Unity, DoorDash i Airbnb, que van sortir a borsa l'any passat.

Noticias relacionadas

contador