ep logotipo de coca-cola
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La multinacional dels refrescos Coca-Cola Company efectuarà una reorganització de la seva activitat amb l'objectiu d'impulsar el seu creixement, que comporta un ajust de plantilla, incloent un programa de baixes voluntàries als Estats Units, el Canadà i altres països amb la finalitat de minimitzar les retallades forçoses de personal, segons ha anunciat l'empresa.

  • 58,51$
  • 0,78%

"Els canvis estructurals de l'empresa donaran com a resultat la reassignació d'algunes persones i recursos, incloent-hi reduccions voluntàries i involuntàries d'empleats", va comunicar la companyia sense aportar més detalls sobre l'abast d'aquest ajust de plantilla.

En un primer moment, el gegant dels refrescos oferirà la proposta de baixes voluntàries a 4.000 empleats dels Estats Units, el Canadà i Puerto Rico.

Es presentarà un programa similar a molts altres països amb l'objectiu de reduir el nombre de baixes involuntàries, va indicar l'empresa, que espera assumir un cost d'entre 350 i 550 milions de dòlars (294 i 462 milions d'euros).

El fabricant de refrescos ha anunciat la seva intenció d'alleugerir la seva organització amb l'establiment de noves unitats operatives sota quatre segments geogràfics, a més de Global Ventures i Bottling Investments, que reemplaçaran l'actual model de 17 unitats de negoci de Coca-Cola.

Així mateix, la multinacional d'Atlanta està duent a terme un procés de racionalització de la seva cartera que conduirà a una selecció de marques globals, regionals i locals amb major potencial de creixement.

Per a impulsar aquestes iniciatives i fer costat a les unitats operatives, la companyia està reforçant i aprofundint el seu lideratge en cinc categories globals amb les majors oportunitats de consum: Coca-Cola; "Sabores chispeantes,"; Hidratació, Esports, Cafè i Te; Nutrició, Sucs, Llet i Vegetals; Categories emergents.

Els responsables d'aquestes categories globals dependran del director de màrqueting de Coca-Cola, l'espanyol Manuel Arroyo, mentre que els caps de les noves unitats operatives reportaran al president i cap d'operacions de la companyia, Brian Smith.

D'altra banda, la companyia ha anunciat la creació d'una plataforma de serveis que donarà suport a les unitats operatives, categories i funcions per guanyar eficiència i brindar capacitats a escala a tot el món, incloent àmbits com la gestió de dades, anàlisis de consumidors, comerç digital i centres socials / digitals. Aquests serveis estaran dirigits pel vicepresident sènior i director d'informació i serveis integrats, Barry Simpson.

"Els canvis en el nostre model operatiu canviaran el nostre màrqueting per a impulsar un major creixement i acostar l'execució als clients i consumidors, al mateix temps que es prioritza una cartera de marques sòlides i un marc d'innovació disciplinat", va declarar el president i conseller delegat de Coca-Cola, James Quincey.

"A mesura que implementem aquests canvis, continuem evolucionant la nostra organització, la qual cosa inclourà canvis significatius en l'estructura de la nostra força laboral", va afegir.

Noticias relacionadas

contador