ep archivo   sede de grifols en barcelona en sant cugat del valls barcelona catalunya espana
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Grifols ha anunciat resultats preliminars positius de l'assaig clínic de fase 3 amb fibrinogen de la seva filial Biotest i tant Citi com Renta 4 ho veuen amb bons ulls. "Les dades positives sobre el fibrinogen Ph III ofereixen un contrapès important als arguments baixistes sobre l'economia del plasma", "l'avenç en el desenvolupament d'aquests projectes és clau per garantir la rendibilitat de la inversió realitzada", diuen.

  • 9,42€
  • 0,58%
  • 6,44€
  • 0,63%

Per a Renta 4, és una "molt positiva notícia per a la companyia". "El fibrinogen, a l'àrea terapèutica d'hematologia, juntament amb les immunoglobulines de nova generació, tant a la seva administració intravenosa com subcutània, van ser els principals catalitzadors que van portar la companyia a adquirir Biotest", afegeixen.

Per la seva banda, a Citi comenten que "els principals arguments baixistes en els darrers anys han estat el potencial disruptiu per a l'economia del plasma dels jugadors de FcRN a CIDP que impacten la IVIG, i els esforços d'alfa-1 recombinant que impacten en la Prolastin".

Recorden que durant molt de temps han argumentat que s'han exagerat aquestes preocupacions. "Les dades positives d'AdFIrst per al fibrinogen, actualment una proteïna plasmàtica de rebuig, permeten que el debat viri cap a una història de millora del creixement d'LT i una millora de l'economia del plasma".

"Grifiols pretén replicar la reeixida estratègia gaudida amb Prolastin a AATD, on actualment gaudeixen d'una quota propera al 70% (és a dir, convertir-se en el primer producte aprovat als EUA i desenvolupar mercat). Grifols cita una oportunitat de mercat d'entre 400 i 800 milions de dòlars per al fibrinogen. No tenim previsions explícites, però sí que veiem que millora la confiança dels inversors en què Grifols pugui sostenir un creixement d'un dígit alt", asseguren.

Grifols anunciava aquest dimecres que els resultats preliminars positius obtinguts per Biotest a l'assaig clínic de fase 3 AdFIrst del seu concentrat de fibrinogen (CF), BT524, marquen una fita en l'avenç d'aquest potencial tractament per a la deficiència adquirida de fibrinogen (DAF), un mercat en creixement encara no cobert.

El CF de Biotest, una companyia del Grup Grifols, ha assolit l'objectiu primari de l'assaig, cosa que indica que és tan eficaç com el tractament estàndard per reduir la pèrdua de sang intraoperatòria en pacients amb DAF, alhora que manté un perfil excel·lent de seguretat.

Està previst iniciar la fase d'autorització regulatòria de BT524 al quart trimestre del 2024, començant per Europa i els Estats Units. Aquest CF podria ser el primer a ser aprovat per a una indicació de DAF als EUA en un mercat global amb un potencial estimat de 800 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador