dl grifols
Auledas via Wikimedia Commons

Citi reafirma aquest dilluns la seva aposta per Grifols, amb una recomanació de comprar' i un preu objectiu de 23 euros, xifra que suposa atorgar-li un potencial de revaloració superior al 100% des dels 10,51 euros als quals cotitza actualment la farmacèutica dedicada a desenvolupar medicaments derivats del plasma.

  • 9,42€
  • 0,58%
  • 6,44€
  • 0,63%

Citi destaca com a factors positius l'anunci fet per la companyia fa uns dies del nomenament d'un nou conseller delegat, Nacho Abia, i la retirada de la família de la gestió de l'empresa.

A això afegeix l'impacte positiu dels resultats del tercer trimestre fiscal, que va concloure el 30 de desembre del 2023, que la multinacional dedicada a l'atenció mèdica, Haemonetics Corporation, va publicar a finals de la setmana passada.

Haemonetics és el proveïdor líder de consumibles i dispositius per als productors de plasma. La companyia va indicar que les vendes de plasma al tercer trimestre van superar les expectatives i va dir que les previsions d'ingressos per plasma per a l'exercici 2023 es van elevar a l'11%-13% (des del 10%-12%).

Citi considera els comentaris de la direcció de Haemonetics molt “útils”. Va apuntar que l'entorn de recol·lecció (de plasma) als Estats Units continua sent favorable, i que no veu cap disminució en el desig dels fraccionadors de plasma de continuar accelerant la recol·lecció. Pel que fa al donant, no veu cap desacceleració al trànsit de donants.

RESULTATS DEL QUART TRIMESTRE

Els resultats del quart trimestre i del conjunt de l'any passat de Grifols es publicaran el 29 de febrer o abans. La companyia va elevar al novembre la guia d'EBITDA ajustat per al 2023 fins als 1.450 milions d'euros (des dels 1.400-1.450 milions anterior). El consens en té una estimació de 1.460 milions.

"Anticipem una guia d'EBITDA ajustat per al 2024 superior als 1.800 milions d'euros (creixement del 25-30% enfront del 2023) i millores significatives en el flux d'efectiu", conclou Citi.

Noticias relacionadas

contador