ep sede cepsa

Cepsa ha anunciat aquest dilluns la seva intenció de sortir a borsa. L'operació, segons ha explicat la companyia en una nota, consistirà en una oferta de venda, amb component únicament secundari, d'un nombre limitat d'accions existents a inversors qualificats internacionals, així com a certs empleats de la companyia i les seves filials a Espanya. Les accions inicialment ofertes per al tram d'empleats representaran aproximadament un 0,20% del total d'accions.

Cepsa té la intenció de sol·licitar l'admissió a negociació de les seves accions ordinàries a les Borses de Valors de Madrid, Barcelona, ​​Bilbao i València per a la seva contractació a través del Sistema d'Interconnexió Borsària o Mercat Continu de les Borses de Valors espanyoles.

S'espera que el capital flotant ('free float') mínim després de les ofertes sigui del 25%, sense tenir en compte possibles sobre-adjudicacions. S'espera que l'oferta tindrà lloc durant el quart trimestre de 2018.

"L'anunci d'avui marca una fita important en la història de Cepsa. Des de l'adquisició el 2011 del 100% del capital de la societat pel nostre actual accionista hem crescut amb el seu suport per convertir-nos en una companyia energètica global, amb presència a més de 20 països i amb una cartera més diversificada. Avui, podem mirar cap endavant a un futur brillant: tenim un pla estratègic fins al 2030 amb l'objectiu d'enfortir el nostre model de negoci integrat i consolidar el nostre negoci internacionalment", ha declarat Pedro Miró, vicepresident i conseller delegat de Cepsa.

Musabbeh A Kaabi -Chief Executive Officer de Petroli & Petroquímica i membre del Comitè d'Inversions de Mubadala Investment Company accionista al 100% de Cepsa- va dir que estan "orgullosos" de la seva relació de col·laboració amb Cepsa, "que és una inversió energètica i estratègica per Mubadala i un referent nacional al sector industrial espanyol".

Banc Santander, Citigroup Global Markets Limited, Merrill Lynch International i Morgan Stanley actuen com a coordinadors globals i aliança de bookrunners en l'oferta. Barclays, BNP Paribas, First Abu Dhabi Bank PJSC, Société Générale i UBS Limited actuen com aliança de bookrunners addicionals i BBVA i CaixaBank com co-lead managers. Rothschild actua com a assessor financer exclusiu de la companyia i de Mubadala.

S'espera que Cepsa i Mubadala assumeixin compromisos de no disposició ('lockup') de 180 dies de durada després de l'oferta, subjectes a les excepcions habituals. Addicionalment, en relació amb el tram d'empleats, els empleats rellevants que adquireixin accions del tram d'empleats assumiran un compromís de no disposició ('lock-up') de sis mesos.

Noticias relacionadas

contador