• Su resultado neto acumulado se sitúa en 412 millones de euros, un 18% más que en el primer semestre de 2016
  • Comercialitza un total de 7,2 milions de barrils
ep sedecepsa
CEPSA

Cepsa va incrementar fins a un 103% el seu benefici en el primer semestre d'aquest any, respecte el mateix període de 2016, en obtenir un benefici net ajustat de 466 milions d'euros entre gener i juny, segons ha informat la companyia.

Aquest increment en el resultat, realitzat calculant la variació d'inventaris a cost de reposició i eliminant els elements no recurrents (Clean CCS), és fruit de l'augment en el preu del cru, sumat als marges de refí, l'increment de les vendes i el bon comportament de la indústria petroquímica, va assenyalar la petroliera dirigida per Pedro Miró.

El resultat net acumulat de Cepsa es va situar en 412 milions d'euros, un 18% més que en el primer semestre de 2016
Aplicant les Normes Internacionals d'Informació Financera (NIIF) i, per tant, calculant la variació d'inventaris a cost mitjà unitari, el resultat net acumulat en el període es va situar en 412 milions d'euros, un 18% més que en el primer semestre de 2016.

Per àrees, l'activitat d'Exploració i Producció ('upstream'), va registrar un benefici de 83 milions d'euros, enfront de les pèrdues de 19 milions d'euros entre els mesos de gener a juny de l'any passat.

Durant el primer semestre, el preu del cru Brent de referència internacional es va situar en 51,8 dòlars el barril, enfront dels 39,7 dòlars del primer semestre de l'any anterior, amb un increment del 30%.

La producció de cru de la petroliera va ascendir a 90.800 barrils diaris, xifra lleugerament inferior a la del 2016, comercialitzant-se en el període un total de 7,2 milions de barrils. Per la seva banda, l'àrea de Refí i Comercialització va reportar uns guanys de 321 milions d'euros, un 64% més que els 196 milions d'euros del mateix període de l'any passat.

Noticias relacionadas

contador