ep archivo   el ceo de cellnex tobias martinez
ATLAS TECNOLÓGICO - Archivo

Cellnex puja a la borsa després que Bloomberg hagi publicat que el fons d'inversió nord-americà KKR s'ha convertit en el "favorit" per comprar les 40.600 torres de telecomunicacions que ha posat a la venda Deutsche Telekom (DT) a Alemanya i Àustria.

  • 31,39€
  • 0,74%

La reacció positiva de Cellnex s'explica perquè el mercat descompta que no haurà de fer l'enorme esforç financer que implica comprar aquests actius, valorats en 20.000 milions d'euros.

Tot i que Cellnex ha fet una oferta en aliança amb el fons Brookfield per repartir aquest esforç financer, l'oferta de KKR, en aliança amb Global Infrastructure Partners i Stonepeak, ha estat considerada més atractiva, segons les fonts esmentades per l'agència de notícies.

Fa uns dies, es va publicar que Cellnex negocia amb la banca un crèdit de 6.000 milions d'euros per comprar les torres de DT, perquè l'objectiu de la companyia és evitar una ampliació de capital per emprendre aquesta compra.

Els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 61,20 euros per acció, afirmen que "seria un actiu d'encaix absolut que li permetria entrar a Alemanya i continuar consolidant el mercat de torres europeu" .

Tot i això, l'oferta rival de KKR pot fer que Cellnex s'hagi de plantejar altres objectius per continuar creixent al mercat europeu de gestió de torres de telecomunicacions.

"En cas de no resultar-ne el guanyador", conclouen des de Sabadell, "el creixement de Cellnex per als propers anys estaria garantit amb les últimes compres realitzades i els programes associats a aquestes. A més, hi ha més oportunitats d'adquisicions al mercat europeu".

Des de JP Morgan, esperen que les accions de Cellnex pugin entre un 10% i un 15% si finalment queda fora de l'operació, ja que els títols s'han comportat un 20% pitjor que el dels seus competidors en descomptar “una destrucció de valor extrema relacionada amb aquesta operació de 10.000 milions d'euros".

Noticias relacionadas

contador