tobias martinez marco patuano cellnex

El Consell d'Administració de Cellnex proposarà a la Junta General d'Accionistes el nomenament de Marco Patuano com a nou conseller delegat en substitució de Tobías Martínez. El nomenament del nou CEO serà efectiu el 4 de juny del 2023.

  • 31,49€
  • -0,79%

Marco Patuano compta amb una dilatada experiència al sector de les telecomunicacions i un ampli coneixement de l'ecosistema de torres de telecomunicacions a Europa, com és el cas de Cellnex, empresa en què va ser president durant dos anys (2018-2019).

El nomenament es produeix després d'una dura batalla dins del Consell d'Administració, que es va saldar amb la sortida del ja expresident, Bertrand Kan; i del conseller Peter Shore, que s'oposaven al nomenament de Patuano, defensat per la família italiana Benetton, un dels accionistes de control, i el fons britànic TCI.

Aquesta setmana, Jonathan Amouyal ha estat nomenat conseller en representació de TCI, que prèviament havia exigit la sortida de Kan i Shore i ha esdevingut un altre dels accionistes de control. També va ser nomenada consellera Maria Teresa Ballester. Després d'aquests nomenaments, finalment, el Consell de Cellnex ha aprovat el nomenament de Patuano.

COMPROMÍS AMB EL GRAU D'INVERSIÓ

Anne Bouverot, que també va ser nomenada presidenta no executiva de Cellnex després de la sortida de Kan, ha comentat que “em plau donar la benvinguda a Marco com a nou conseller delegat després d'un exhaustiu i curós procés de selecció. Marco és un respectat i experimentat líder empresarial amb un profund coneixement de la dinàmica del sector de les telecomunicacions i del mercat europeu de torres. Des del Consell comptarà amb el nostre suport en la seva responsabilitat de liderar el nou capítol de Cellnex”.

"També m'agradaria aprofitar l'oportunitat per agrair a Tobías el seu lideratge excepcional i el paper decisiu que ha tingut en la construcció de l'operador líder d'infraestructures de telecomunicacions a Europa", ha afegit Bouverot.

"Marco i Tobías treballaran junts a les properes setmanes per garantir una transició fluida després de la Junta d'Accionistes, facilitant així la ràpida consecució de les prioritats estratègiques que vam anunciar el novembre de l'any passat, centrades a impulsar el creixement orgànic, la creació de valor i el reforç del balanç, aconseguint, com a resultat, la qualificació de grau d'inversió”, ha conclòs la presidenta.

Marco Patuano, per la seva banda, ha declarat que "vull agrair al Consell de Cellnex la confiança demostrada en proposar el meu nomenament com a proper CEO. Cellnex és una gran companyia, amb un futur brillant i si compto amb el suport de la Junta d'Accionistes, el meu compromís estarà amb l'estratègia anunciada el novembre del 2022 que apunta clarament a la creació de valor, el focus en el creixement orgànic i l'assoliment del grau d'inversió”.

NOMENAMENT DE NOUS CONSELLERS

El Consell ha convocat la Junta General d'Accionistes corresponent a l'exercici 2022 per al proper 1 de juny, en segona convocatòria, a la seu del Col·legi d'Arquitectes de Madrid.

Com a part de l'ordre del dia, el Consell proposa ampliar el Consell d'11 a 13 membres i a aquest efecte proposa el nomenament d'Óscar Fanjul i Dominique d'Hinnin com a nous consellers independents.

Óscar Fanjul té una àmplia experiència en la gestió de grans multinacionals i un profund coneixement del món empresarial a diversos països de tot el món. Actualment és vicepresident de Ferrovial i Conseller de Marsh & McLennan Companies i ha estat vicepresident d'Omega Capital.

Dominique D'Hinnin és president del Consell d'Eutelsat Communications des del novembre del 2017 i membre del Consell des del 4 de novembre del 2016. Ha desenvolupat gran part de la seva carrera al Grup Lagardère i és membre del Consell d'Administració de l'empresa francesa Edenred, de la francesa Vantiva i de la distribuïdora belga Louis Delhaize.

Amb la incorporació d'aquests dos nous consellers al Consell d'Administració de Cellnex els membres independents pujarien a 9 –d'un total de 13–, xifra que suposaria un pes del 69%, superant així el llindar establert a les recomanacions de Bon Govern de les Societats cotitzades.

La resta del Consell estaria format per 3 consellers dominicals –un en representació de TCI, un altre en representació d'Edizione i un altre en representació de GIC, com a accionistes de referència– i 1 conseller executiu.

També està previst que la Junta de l'1 de juny ratifiqui els nous consellers nomenats des de l'última Junta General d'Accionistes celebrada l'abril del 2022, Ana García Fau, Jonathan Amouyal i María Teresa Ballester, i renovi Marieta del Rivero, consellera independent i presidenta de la Comissió de Nomenaments, Retribucions i Sostenibilitat, així com Christian Coco, conseller dominical en representació d'Edizione.

Noticias relacionadas

contador