ep archivo   sede de cellnex 20230301102704
DAVID CAMPOS - Archivo

TCI augmenta la pressió sobre Cellnex i demana la sortida del president, Bertrand Kan, del Consell. El soci de TCI, Jonathan Amouyal, considera que és "molt poc habitual que un expresident del consell d'administració hi romangui com a conseller, una vegada que se li ha demanat que marxi", després que la companyia hagi anunciat el relleu de Kan per la consellera independent Anne Bouverot.

  • 38,00€
  • -0,52%

Després de dos anys al capdavant del consell, Kan ha estat cessat del seu càrrec de president, mantenint la seva condició de conseller independent, segons donava a conèixer Cellnex aquesta setmana a través d'un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Per part seva, el fons TCI assenyalava que "el procés de contractació d'un nou conseller delegat ha estat mal manejat pel Consell i ha resultat en un progrés insuficient per reclutar un reemplaçament adequat", fet que ha provocat que perdés "la confiança en Bertrand Kan (president), Peter Shore (independent) i Alexandra Reich (nomenat per GIC) com a consellers efectius”.

Fa uns dies, TCI augmentava la seva participació a Cellnex fins al 9% des de l'anterior 7%, cosa que l'ha convertit en el accionista més gran, per davant d'Edizione, el hòlding de la família Benetton que fins ara n'era el màxim accionista, amb un 8,2% del capital.

Cal recordar, a més, que l'11 de gener passat, el conseller delegat, Tobías Martínez, que havia liderat l'estratègia de Cellnex basada en fer adquisicions i elevar l'endeutament, va presentar la seva dimissió de manera inesperada.

contador