cellnex portada
35,02€
  • 0,19€
  • 0,55%

Cellnex cedeix terreny en l'IBEX aquest dimarts (-3%). La companyia acaba d'anunciar a través d'un fet rellevant enviat a la CNMV l'adquisició de Cignal. Una operació que requereix una inversió inicial de 210 milions d'euros i, una altra addicional, de 60 milions.

Cignal és un operador de torres i emplaçaments de telecomunicacions. Actualment, opera a 546 llocs distribuïts per terra irlandès.

Cellnex segueix així expandint el seu negoci. Irlanda es converteix en el setè país que trepitja l'espanyola. Per la seva banda, la companyia irlandesa ha ampliat "significativament" la seva cartera d'actius des de la seva creació el 2015, després de l'adquisició inicial de 300 torres de telecomunicacions.

Els contractes de Cignal amb clients tenen una durada mitjana de 20 anys. La companyia també té previst desplegar fins a 600 nous emplaçaments durant els propers set anys (2026), amb una inversió addicional d'aproximadament 60 milions d'euros.

La inversió conjunta de tots els projectes de Cellnex -incloent-hi aquesta adquisició de Cignal a Irlanda-, supera els 4.300 milions d'euros. En termes d'Ebitda addicional, també un cop completats tots els desplegaments, la contribució anual estimada arribaria als 530 milions d'euros.

Cellnex segueix ben posicionada. Malgrat tot. Credit Suisse la manté al seu últim informe com una de les seves 'top picks'. La companyia suïssa assegura que l'espanyola "continua sent la millor posicionada del sector". Davant d'això, reitera el consell de sobreponderar i un preu objectiu de 42 euros des dels nivells de 37,25 euros en què cotitza el títol.

Noticias relacionadas

contador