• Un codi QR a l'etiqueta dels productes oferirà informació detallada i en temps real als usuaris que l’'escanegen'
  • El servei oferirà major transparència als consumidors, i una major informació de la demanda per a productors i proveïdors
carrefour-forme-son-nouveau-comex-4-recrutements-exterieurs

La cadena de supermercats francesa Carrefour ha anunciat l'ús de la tecnologia de la cadena de blocs, sobre la qual es recolzen les transferències de les monedes digitals, en el seu model de negoci per al seguiment dels seus productes en la cadena de subministrament, brindant així informació en temps real i detallada de la traçabilitat dels productes, augmentant les seves "línies de qualitat", segons comenta un comunicat emès per la companyia aquest dimarts. Aquest llançament s'emmarca dins del pla de transformació 'Carrefour 2022' anunciat a finals del passat mes de gener, mitjançant el qual el minorista busca simplificar la seva organització i augmentar el seu enfocament digital.

La mateixa companyia ha expressat la seva confiança en aquesta tecnologia com una base de dades segura i aprova de manipulacions en què emmagatzemar tota la informació dels seus productes, de manera que cada integrant de la cadena de subministrament (productors, processadors i distribuïdors) aporti dades sobre la seva activitat de manera contínua.

Per ara, la implantació es realitzarà únicament a França a través d'un codi 'QR' imprès a les etiquetes de cada producte, amb el qual els clients podran accedir amb el seu telèfon intel·ligent a la informació. La cistella inicial de productes que oferiran aquest servei estarà formada per pollastre, ous, llet, formatge, tomàquets, taronges, salmó i carn picada. En el cas per exemple del pollastre, el consumidor podrà conèixer la manera i lloc de cria de l'animal, el nom del ramader, el tipus de menjar rebut o l'absència o no de tractaments com antibiòtics.

El minorista ha volgut deixar clar tots els beneficis que una tecnologia com la cadena de blocs pot aportar al sector, gràcies a una major transparència de cara al consumidor, i una millor previsió i control de la demanda per part tant dels productors, com de la pròpia companyia, que emmagatzemen valuoses bases de dades que vetllin per la qualitat i seguretat alimentària.

Noticias relacionadas

contador