• Les vendes han pujat lleugerament però els experts ho atribueixen a la implementació de moltes ofertes, cosa que impactaria en les seves marges
  • DIA es deixa en l'acumulat de la setmana un 7%
ep la plazadia supermercados compras
DIA

DIA és el pitjor valor de l'IBEX aquest divendres. A hores d'ara supera Mediaset i cedeix ja un 2,65%. La companyia de supermercats no ha tingut una bona setmana (-7%) assetjada per l'enduriment de les posicions curtes en el seu accionariat. A això cal sumar-hi el fet que Carrefour hagi presentat unes vendes del segon trimestre i del primer semestre que no han agradat i que l’estan portant a caure un 5% al ​​CAC.

  • 16,06€
  • 1,39%

Dia

  • 0,01€
  • 0,75%

La multinacional francesa ha anunciat unes vendes durant el segon trimestre (arriben als 21.759.000 d'euros) que mantenen el mateix ritme de creixement que al començament d'any (deixa l'increment del semestre en un 6,2%). El creixement en vendes comparables (like-for-like) es va situar en un 2,8% durant el segon trimestre, ha millorat el registre del primer trimestre i ha deixat la pujada de la primera meitat de l'any al 2,1%.

Aquestes vendes, segons apunten els experts, han batut lleugerament les estimacions del consens, que esperaven una xifra de 21.500 milions. No obstant això, els experts de Bankinter expliquen aquesta mala rebuda de les xifres pel mercat perquè valoren que aquesta millora en les vendes es deu a la implementació de moltes ofertes, amb el consegüent impacte negatiu en els marges del grup. "Carrefour s'està veient afectada per la competència del comerç on line", afegeixen aquests analistes.

Les vendes de Carrefour posen el 'cop de gràcia' a una negativa setmana per DIA durant la qual la companyia ha vist com s'han endurit les apostes negatives contra ella. Dos fons de cobertura han afinat les seves apostes baixistes. Capital Fund Management l'ha pujat des del 0,69% fins al 0,7%. GLG Partners, per la seva banda, l'augmenta des de l’1,2% fins a l’1,31%, segons els registres de la CNMV.

El baixista més agressiu en DIA segueix sent Marshall Wace, tot i que la setmana passada va alleujar lleument la pressió en rebaixar la seva posició curta del 3,59% al 3,47%. Per la seva banda, Delores Holdings segueix per sobre del 3% amb un 3,16% que manté constant des de l'abril. Per sobre del 0,5%, nivell a partir del qual el regulador publica els noms propis dels baixistes, hi ha AKO Capital, Canada Pension Pla Investment Board, Highbridge Capital Management, UBS Asset Management i BlackRock.

Noticias relacionadas

contador