ep carrefour 20171205172403
CARREFOUR

Carrefour (-2%) cau amb força aquest dijous al parquet. Els analistes s'estan mostrant reservats davant el gegant francès de l'alimentació, a l'espera d'uns "fluixos" resultats durant el primer semestre de l'any.

  • 15,75€
  • 0,19%

S'espera que Carrefour publiqui els resultats del seu primer semestre del 2018 el proper 26 de juliol. No obstant això, els analistes ja anticipen un rendiment "feble", especialment a França.

Els analistes anticipen un "feble" exercici del gegant de l'alimentació i assenyalen "la seva pèrdua de quota de mercat"

Els analistes de Kepler preveuen que l'EBIT de Carrefour "es vegi reduït en un 10%".

A més, esperen un "feble segon trimestre a França i Europa", en part, perquè "Carrefour ha començat a reduir costos primer, abans de reduir els seus preus", cosa que segons la seva opinió demostra que "encara no ha trobat un enfocament comercial correcte per als seus hipermercats davant uns consumidors cada vegada més centrats en les ofertes i promocions".

Precisament, aquests analistes asseguren que "el pla per a la recuperació de les seves 'hiper' no és convincent", de manera que "mentre no recuperi l'impuls i aturi la pèrdua de quota de mercat, romanem cautelosos". Amb tot, li atorguen un preu objectiu de 16 euros, respecte als nivells de 14,29 euros en què cotitza (és a dir, un potencial alcista del 12%).

Per la seva banda, els analistes de Deutsche Bank redueixen el preu objectiu de Carrefour, des dels 15,5 euros inicials als 15 euros actuals. A més, mantenen la recomanació de 'mantenir' i, igual que Kepler, apunten cap a la gran assignatura pendent de la companyia, "la pèrdua de quota de mercat, cosa que implicarà una inversió significativa". De fet, l'entitat alemanya preveu "uns beneficis per acció (BPA) un 9% per sota del consens per als propers anys".

Noticias relacionadas

contador