jordi gual gonzalo gortazar caixabank
5,11€
  • 0,10€
  • 1,95%

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha descartat que l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que l'entitat posarà en marxa aquest any vagi a contemplar baixades de salaris. "No es contempla rebaixar el sou als empleats, no està en les negociacions", ha apuntat l'executiu en relació amb l'ajust de plantilla, que afectarà uns 2.157 treballadors.

Gortázar ha explicat que la negociació "transcorre per les vies propis d'una negociació", que parteix

de "posicions diferents", però que es basa en el fet que "la manera de fer banca està canviant". "Hem de tenir cintura per saber adaptar-hi les decisions ara i assegurar l'èxit en el futur", ha afegit.

L'executiu ha manifestat que la intenció de l'entitat és donar temps als representants dels treballadors per comprendre les raons per les quals ha decidit emprendre aquest ajust. "Farem l'impossible per arribar a un acord i esperem que ells [els sindicats] facin l'impossible també", ha apuntat Gortázar.

En tot cas, ha assenyalat que la tradició de CaixaBank ha estat sempre "arribar a acords". "La nostra trajectòria ens avala", ha afegit el president del banc, Jordi Gual, segons el qual l'ERO respon a una política de "prudència" i d’"anticipar esdeveniments futurs i prendre decisions avui per estar en el futur en una millor situació".

TÉ UN 3,6% EN REPSOL

Gortázar ha revelat que CaixaBank va tancar el 2018 amb una participació del 3,6% en Repsol en el marc del procés que va iniciar el passat mes de setembre per desfer-se de la seva històrica porció del 9,4% en la petroliera. "És una fantàstica companyia, però l'encaix amb la nostra activitat bancària no existeix", ha afegit.

CaixaBank va desfer gradualment de la participació que encara hi manté i, de fet, el conseller delegat de l'entitat ha explicat que es buscarà dur a terme la desinversió "en les millors condicions". "Prolongarem aquest període el que faci falta", segons les condicions del mercat, ha afegit.

D'altra banda, Gual ha afirmat que a l'entitat es troben "còmodes" i "ben tranquils" amb la posició de capital que tenen, malgrat les successives avisos de part del Banc d'Espanya sobre el fet que els bancs es reforcin. "El regulador té certa tendència a demanar més nivells de capital, però estem còmodes amb els nivells de capital que té la nostra entitat", ha afegit.

MANTENIR LA XARXA RURAL

Els màxims directius del banc han deixat clar en diverses ocasions que CaixaBank vol mantenir intacta la seva xarxa de sucursals a localitats rurals, que no està afectada pels tancaments previstos en el seu pla estratègic 2019-2021. "Mantenir la xarxa rural ha estat un grandíssim esforç", però "volem que les persones dels pobles tinguin accés als serveis financers", ha explicat Gortázar i ha afegit: "No volem marxar ni d'un sol poble d'Espanya".

Tot i això, ha explicat que és possible que aquestes oficines canviïn, per exemple, veient el seu nombre d'empleats més reduït. En tot cas, ha insistit que, almenys durant els pròxims tres anys, no es tancaran oficines rurals.

Noticias relacionadas

contador