caixabank-ep
EP

CaixaBank es dispara aquest divendres en borsa (+6,38%) i anima la resta de bancs -especialment a Sabadell, que puja un 5,56%- després d'anunciar aquest dijous, amb el mercat tancat, que vendrà a Lone Star el 80 % del seu negoci immobiliari i el 100% de la companyia de serveis immobiliaris Servihabitat.

  • 5,08€
  • 1,32%

Concretament, l'entitat traspassarà el seu negoci immobiliari, valorat en 7.000 milions d'euros, a una nova societat conjunta amb Lone Star, de la qual el fons tindrà el 80% i en la qual el banc mantindrà una participació del 20%. El tancament de l'operació està previst per a finals d'any o començaments de 2019.

Els experts valoren aquest divendres l'operació. Des de Bankinter assenyalen que la venda d'actius improductius és positiva, perquè permet reduir el consum de capital i millorar la qualitat del balanç. L'impacte de l'operació sobre el compte de pèrdues i guanys serà neutre, és a dir, que no es produeixen plusvàlues, però permetrà millorar la ràtio de capital CET1 FL en 30 punts bàsics.

CaixaBank comprarà prèviament el 51% del capital de Servihabitat que encara no controla, de manera que l'impacte conjunt en capital serà de +15 punts bàsics (el CET1 se situa actualment a l’11,6%), expliquen des de Bankinter. L'operació permetrà aconseguir un estalvi de costos durant el període de 2018-2020 que CaixaBank s'estima en 550 milions d'euros abans d'impostos, que és equivalent a l’11,5% de la base de costos del banc el 2018.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de l'entitat, ha declarat que aquesta operació suposa "avançar diversos anys" els seus objectius estratègics de reducció d'actius problemàtics, i "permet posicionar CaixaBank com un dels bancs amb el balanç més sanejat del mercat espanyol".

Noticias relacionadas

contador