ep caixabank 20170529132504
CAIXABANK
5,11€
  • 0,10€
  • 1,95%

CaixaBank (+3%) és un dels millors valors de l'IBEX 35 aquest dilluns. L'entitat financera celebra al parquet el seu acord per recomprar el 51% de Servihabitat per 176,5 milions d'euros. Una operació aplaudida pels analistes de Deutsche Bank, que reiteren la seva aposta pel banc espanyol recomanant 'comprar' les seves accions i mantenen el preu objectiu en 5 euros.

Els analistes de l’entitat alemanya apunten que, d'aquesta manera, CaixaBank "recupera el control dels seus actius immobiliaris, cosa que hauria de permetre una major flexibilitat". A més, afirmen que "creiem que haurien de ser capaços d'explorar alternatives addicionals per reduir el seu estoc d'actius no productius".

Els analistes de l’entitat alemanya asseguren que el banc espanyol "recupera així el control dels seus actius immobiliaris i una major flexibilitat"

Amb tot, des de Deutsche asseveren que l'operació tindrà un impacte negatiu de 200 milions d'euros en el compte de resultats de CaixaBank, però "esperem que el banc ho compensi parcialment amb guanys comercials addicionals procedents de l'amortització anticipada".

CaixaBank va estimar precisament divendres, després d'anunciar al tancament del mercat la recompra de Servihabitat, que l'operació comportaria un impacte negatiu d'aproximadament 15 punts bàsics (0,15%) a la ràtio de capital de nivell 1 ordinari (CET1 fully loaded) i d'aproximadament 200 milions d'euros en el compte de resultats de 2018. No obstant això, ha afegit que durant els propers anys s'espera que generi un impacte positiu en el compte de resultats d'aproximadament 45 milions d'euros anuals.

CaixaBank ha destacat que l'operació està subjecta a l'aprovació de les autoritats de competència. L'entitat va vendre el 2013 el 51% de Servihabitat al fons TPG i va quedar-se’n amb una participació del 49%.

CaixaBank va calcular llavors unes plusvàlues de 255 milions d'euros, per a un acord que suposava que la societat mixta amb TPG gestionaria en exclusiva els actius immobiliaris del grup La Caixa durant deu anys, tot i que el banc ha optat per reprendre el control després de cinc anys.

Noticias relacionadas

contador