ep caixabank 20170529132504
CAIXABANK
4,49€
  • 0,02€
  • 0,42%

CaixaBank ha comunicat formalment als sindicats que aplicarà aquest any un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). L'entitat ha convocat la representació dels treballadors a iniciar les negociacions la setmana que ve amb l'objectiu d'arribar a un acord sobre un acomiadament col·lectiu que serà conseqüència del tancament de 800 sucursals, com contempla el pla estratègic de CaixaBank per als propers tres anys. Els sindicats calculen que pot afectar uns 2.000 o 2.500 treballadors.

"El pla estratègic comença a donar els seus fruits i la direcció ha desplegat tota l'artilleria pesada per acomodar les nostres condicions laborals als seus propòsits", lamenta l'organització sindical UGT en un comunicat, en el qual manifesta la seva esperança que el procediment estigui "prou justificat" i les mesures que s'adoptin “no suposen un pas més" als "butxaques" i les condicions laborals dels treballadors.

Fa algunes setmanes, els sindicats ja calculaven que l'ERO podria afectar uns 2.000 o 2.500 empleats, quantitat que equival al 8,5% de la plantilla de l'entitat. Els representants dels treballadors ja van mantenir una reunió amb la direcció del banc el passat mes de desembre, durant la qual no se'ls va avançar cap mesura. La negociació comença la setmana que ve.

Noticias relacionadas

contador