ryanair-envisage-de-fermer-des-bases-en-allemagne

Els valors turístics de l'IBEX pateixen aquest dijous caigudes en borsa després de l'anunci de Ryanair que retalla la seva previsió de vols des del 21 de gener pels tancaments per contenir l'avanç de la pandèmia, especialment al Regne Unit. Amadeus es deixa més del 4%, mentre que IAG, AENA i Meliá cedeixen entre un 2% i un 3%.

  • 175,80€
  • 1,97%
  • 59,00€
  • 2,18%

IAG

  • 2,05€
  • 0,84%

Amadeus, a més, un dels valors favorits de Morgan Stanley, rep una retallada de valoració per part de Barclays que considera la recuperació del preu de les accions "prematura". "Preveiem un impacte a més llarg termini en els viatges corporatius", argumenta, tot i que puntualitza el banc britànic que "els avenços en matèria de vacunes han augmentat l'optimisme".

Ryanair, per la seva banda, ha advertit que pocs vols, si és que n'hi havia algun, operarien cap o des d'Irlanda o el Regne Unit des de finals de gener fins que s'eliminessin les restriccions "draconianes". Els clients afectats per les cancel·lacions seran avisats per correu electrònic dels drets a moviments lliures o reemborsaments, ha aclarit l'empresa.

Ryanair també ha reduït la seva previsió de trànsit per a tot l'any, dels actuals "menys de 35 milions" a 26-30 milions de passatgers. L'aerolínia ha subratllat que les noves restriccions de la Covid podrien reduir el trànsit al febrer i març a tan sols 500.000 passatgers al mes. Espera que el trànsit de gener caigui per sota d'1,25 milions.

Així mateix, ha indicat que no espera que aquestes últimes retallades en els vols i les noves reduccions de trànsit afectin materialment la seva pèrdua neta per a l'any fins al 31 de març de 2021, ja que molts dels vols haurien estat deficitaris.

Noticias relacionadas

contador