ep iag gana 70 millonesmarzo un 912 menos afectadacrudolos tiposcambio
EUROPA PRESS - Archivo

IAG

2,06€
  • -0,06€
  • -2,92%

IAG cau un 2% aquest dijous en l'IBEX 35. El consorci d'aerolínies es ressent al parquet després de reduir les seves previsions per al que queda de 2019. La vaga de British Airways i la menor activitat de Vueling i Level, són els dos principals motius esgrimits per la companyia.

En total, IAG ha reconegut que el seu benefici de les operacions abans de partides excepcionals el 2019 sigui 215 milions d'euros inferior al de 2018 proforma (3.485 milions).

IAG ha explicat que la vaga de la seva filial British Airways ha tingut un impacte financer net estimat de 137 milions d'euros.

A més, ha indicat que durant el trimestre es van produir "incidències addicionals" que van afectar l'operació de British Airways, incloent-hi l'amenaça de vaga per part dels empleats de l'aeroport de Heathrow, que va tenir un impacte financer net de 33 milions.

El hòlding d'aerolínies ha precisat que no han tingut lloc més converses entre British Airways i el sindicat de pilots Balpa.

"L'oferta de la companyia d'un increment salarial d'un 11,5% durant els tres propers anys continua en vigor i ha estat acceptada pels altres sindicats de l'aerolínia, que representen un 90% dels empleats de la companyia. Clarament, en el cas de produir-se noves vagues, aquestes tindran un impacte addicional en el benefici de les operacions d'IAG per al conjunt de l'exercici 2019", ha advertit.

Els analistes de Bankinter reconeixen que "no és un bon moment per a les aerolínies, per un entorn de desacceleració econòmica a nivell global i per l'alça del preu del petroli. A més, és un moment de reduïda visibilitat i guerra de preus. Per tant, mantenim la nostra recomanació de no prendre posicions en el sector. L'impacte serà negatiu per al valor avui".

Des de Renta 4 assenyalen que "aquesta revisió implica que l'EBIT caurà -6,75% vs 2018 i és un -3,75% inferior a la previsió del consens. Notícia negativa. PO en revisió (abans 8,3 eur). Mantenir".

Noticias relacionadas

contador