british-airways-va-reprendre-ses-vols-vers-le-caire-vendredi

IAG

2,06€
  • -0,06€
  • -2,92%

IAG cau un 3% a l'IBEX 35. El consorci d'aerolínies es veu llastat al parquet per la vaga d'una de les companyies que aglutina. En aquest cas, es tracta de British Airways. La britànica ha anunciat una vaga de pilots de dos dies per aconseguir millores salarials. I la seva cotització se'n ressent.

Centenars de vols cancel·lats. És el primer efecte d'una vaga que assenyala la pròpia aerolínia com a gran culpable per "obtenir enormes beneficis com a resultat de l'ardu treball i la dedicació personal", afirmen els seus treballadors.

Els passatgers, principals afectats. Milers de persones s'han vist obligades a buscar altres mitjans de transport alternatius a l'avió.

"Aquesta vaga li haurà costat a la companyia molt més que la inversió necessària per resoldre aquesta disputa", ha assegurat el secretari general de Balpa (Associació de Pilots de les Aerolínies Britàniques, per les sigles en anglès), Brian Strutton.

Des de Downing Street, un portaveu del primer ministre britànic, Boris Johnson, ha instat les dues parts a posar-se d'acord.

Al seu torn, des de British Airways insisteixen que estan "preparats i disposats a reprendre les negociacions amb Balpa". Des de la Autoritat d'Aviació Civil del Regne Unit (CAA) ha recordat a l'aerolínia que ha d'informar proactivament als clients dels seus drets.

contador