aena portada gran canaria

Aena segueix en guerra amb els lloguers. La gestora aeroportuària cau un 1,3% aquest dimarts després d'anunciar que recorrerà davant l'Audiència Provincial de Madrid la resolució judicial del Jutjat de Primera Instància número 39 de la capital, per la qual cosa es mantenen les mesures cautelars en els contractes de lloguer de Dufry.

  • 175,80€
  • 0,74%

Aquestes mesures van ser adoptades al passat mes de març dins del procediment judicial iniciat per Dufry i sense concedir audiència a Aena, la demandada.

Dufry va sol·licitar en aquell temps modificar els contractes vigents amb Aena per descomptar l'impacte de la pandèmia sobre els aeroports espanyols que gestiona. Entre aquestes, s'inclou la suspensió cautelar del pagament de la renda dels contractes de Duty Free, Duty Pay i Retail en el que excedeixi de l'acord modificatiu.

Cal recordar que Aena va proposar als demandants al gener de 2021 un acord que suposava una rebaixa d'un 56% de les rendes mínimes garantides als contractes durant l'any 2020, que va ser rebutjat per Dufry.

MOLT SOROLL PER NO RES

Els experts de Banc Sabadell qualifiquen això de notícia negativa per a Aena, "que continuarà generant soroll i que no té aspecte d'aturar a curt termini (atès que la major part de les mesures cautelars anunciades pels jutges estan sent contràries als seus interessos").

"Amb tot, si bé creiem que és difícil que els arrendataris puguin aconseguir una reducció del 100% a nivell judicial, sí que creiem que davant la prolongació dels confinaments (i la conseqüent caiguda del trànsit) és possible que un 50% de reducció en la tarifa sigui insuficient per a molts dels operadors de botigues de l'aeroport, abocant-los a la fallida si els nivells de trànsit continuen als nivells actuals", expliquen des del banc.

"Això pensem que podria obligar Aena a seure a negociar amb els seus inquilins una revisió que en tot cas tindria la consideració de one-off i que no esperem que suposés més de 200 milions d'euros el 2021 (<1% de capitalització i 7% Ebitda'19), de manera que l'impacte seria reduït", postil·len els seus experts.

"En aquest cas concret amb Dufry, estimem que la diferència entre l'acord previ i la proposta final d'Aena suposarien menys de 30 milions d'euros en rendes per 2021, és a dir, un 0,1% de la capitalització de la gestora aeroportuària", conclouen.

Noticias relacionadas

contador