solaris urbino caf
CAF

CAF segueix avançant al mercat del transport públic urbà sostenible. A través de la seva filial Solaris, la companyia ha tancat contractes amb la ciutat alemanya de Duisburg, i la danesa Aarhus a les quals subministrarà, els propers mesos, un total de 81 autobusos zero emissions, el volum conjunt dels quals és d'aproximadament 50 milions d'euros.

CAF

  • 33,55€
  • 0,45%

La ciutat de Duisburg ha elegit Solaris per al subministrament de 25 autobusos Urbino d'hidrogen, 11 de la versió de 12 metres i 14 vehicles articulats de 18 metres, els lliuraments dels quals estant programats durant els anys 2024 en el cas dels vehicles de 12 metres i 2025 per als autobusos articulats.

Aquests autobusos seran els primers d'hidrogen a aquesta ciutat alemanya, segons ha explicat l'empresa.

Els models escollits seran vehicles silenciosos i lliures d'emissions propulsats per energia de pila de combustible d'hidrogen. La conducció estarà recolzada per un sistema d'assistència complet (ADAS), que inclou la detecció de vianants i ciclistes en els anomenats punts cecs, alertant el conductor de l'autobús amb senyals sonors i visuals.

"A més, l'operador ha sol·licitat la incorporació del sistema de gestió de flotes a distància de Solaris, anomenat eSConnect, que proporciona accés a les dades del vehicle en temps real, facilitant la gestió de la flota", ha detallat la companyia.

D'altra banda, Solaris subministrarà autobusos elèctrics articulats a l'empresa AarBus, operador de la ciutat danesa d'Aarhus. Aquesta ciutat, la segona més gran del país nòrdic, ja compta des de l'any passat amb unitats elèctriques Solaris a la seva flota.

Aarhus s'ha fixat el repte de disposar d'un transport públic lliure de combustibles fòssils per al 2030, i amb aquest objectiu ha tancat aquest acord que preveu el subministrament de 56 unitats d'autobusos elèctrics Solaris Urbino de 18 metres. Amb això, aconseguirà que properament el 80% de la flota d'autobusos siguin elèctrics, amb tot el que implica quant a la reducció del nivell de soroll i emissions de CO2.

Els nous vehicles seran lliurats en dos lots, les primeres 31 unitats arribaran l'any 2024, mentre que les 25 unitats restants ho faran el 2025. Estaran equipats amb bateries Solaris High Energy amb una capacitat de més de 450 kWh, proporcionant a la flota una gran autonomia i operativitat durant tota la jornada de servei.

"La col·laboració entre Solaris i AarBus es va iniciar l'any 2006, i des d'aleshores s'ha vist reflectida amb el lliurament d'un total de 227 autobusos a l'operador danès, entre els quals s'inclouen els darrers 29 autobusos elèctrics rebuts l'any passat", ha dit l'entitat.

Noticias relacionadas

contador